Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
13.09.2019
18:07
Foto: Ansat TV
Naslednji četrtek bodo tudi uradno namenu predali obnovljeno Cankarjevo ulico na Vidmu v Krškem. Obnova je potekala od lanske jeseni.

Obnovljena Cankarjeva ulica v Krškem

644.000 evrov

KRŠKO Po besedah Janje Špiler, vodje oddelka za gospodarsko infrastrukturo, bodo v četrtek, 19. septembra, s krajšim dogodkom obnovljeno Cankarjevo ulico na Vidmu udi uradno predali namenu.

Od novembra do julija

Od konca lanskega novembra do letošnjega julija so na Cankarjevi ulici uredili vse komunalne vode (meteorno in fekalno kanalizacijo, širokopasovne povezave, vodovod),  uredili odvodnjavanje ter uredili pločnike, družba Rudar pa je ob tem zamenjala še toplovod. "Skupna vrednost naložbe je znašala 644.000 evrov, občina pa je iz evropskega kohezijskega sklada pridobila 94.000 evrov," so sporočili z Občine Krško.

"Zakaj so ležeči policaji na eni strani lepo povozni, na drugi pa odsekani?"

Občinski svetnik Dušan Šiško (SNS) je na 6. seji občinskega sveta vprašal tudi, "zakaj so na eni strani ti »ležeči policaji« lepo povozni, na drugi strani pa so odsekani oz. na obeh straneh niso enako povozni?"

Cesta je v naklonu, potrebno je bilo urediti odvodnjavanje ob grbinah

Kot so mu odgovorili na Občini Krško, "je bil za Cankarjevo ulico v Krškem opravljen tehnični prevzem, ugotovljene so bile določene pomanjkljivosti, ki bodo odpravljene. Tako imenovani »ležeči policaji« oziroma grbine so bile izvedene v skladu z izvedbeno projektno dokumentacijo. Ker je cesta v naklonu, je bilo potrebno zagotoviti tudi odvodnjavanje ob grbinah. Zaradi rešetk je ob robu cestišča grbina prilagojena na način, da voda odteka s cestišča, zato pri vožnji z večjo hitrostjo grbino zaznamo bolj intenzivno. Ob upoštevanju omejitve hitrosti 30 km/h je prevoznost grbine nemoteča."

(bš)

ceste
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja