Skip to main content
V Posavju 14.1° C Sreda, 16. junij 2021
05.11.2020
19:01
OŠ Adama Bohoriča Brestanica
Foto: arhiv ePosavje
V naslednjem tednu bo pouk po slovenskih osnovnih in srednjih šolah ter fakultetah potekal na daljavo. "Vračamo se bo sistem, kot smo ga poznali v prvem valu," je ob tem povedala ministrica.

V naslednjem tednu pouk na daljavo

Čez teden dni bodo presodili o podaljšanju ukrepov

KRŠKO Vlada Republike Slovenije se je seznanila s strokovno oceno Strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje o strokovni utemeljenosti ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19. 

Osnovne, glasbene in srednje šole: Na daljavo

Po oceni bodo tako za sedem dni podaljšali uporabo ukrepov in omejitev, ki so določene v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Na podlagi sklepa ministrstva se vzgojno-izobraževalni proces v vseh osnovnih, glasbenih in srednjih šolah v naslednjem tednu izvaja na daljavo. Prav tako je v visokošolskih ustanovah, seveda po njihovi samostojni odločitvi.

V vrtcih le nujno varstvo otrok

Vrtci bodo v prihodnjem tednu na podlagi presoje vrtcev in županov opravljali le nujno varstvo otrok za starše, ki ne morejo zagotoviti varstva na drug način, je na novinarski konferenci vlade sporočila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

"Nekako se vračamo pri v čas, ki je veljal v času prve spomladanske covidne krize."

"Z danes sprejetim sklepom se nekako vračamo pri svojem delu v čas, ki je veljal v času prve spomladanske covidne krize. Verjamem, da se bomo vsi skupaj z razumevanjem in medsebojno pomočjo ter lastnim, odgovornim zaščitnim vedenjem znali uspešno odzvati in pomagati k izboljševanju epidemiološke slike v celotni državi ter v šolskem in vrtčevskem prostoru. Število okuženih v obeh je še vedno aktivno prisotno, se pa stanje tudi zaradi ukrepov preteklih dveh tednov izboljšuje. Izboljšuje se toliko, da smo lahko ponovno sposobni izvesti proces izobraževanja na daljavo po celotni šolski verigi," je povedala mihnistrst

(eP)

šole v posavju
krško
brežice
sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja