Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
23.02.2023
22:50
Star kontrolni stolp na Letališču v Cerkljah ob Krki
Grafika: ePosavje.com
Po prvem neuspelem poskusu zbiranja ponudb za rušitev starega kontrolnega stolpa na letališču v Cerkljah ob Krki, je Ministrstvo za obrambo prejšnji četrtek objavilo nov razpis.

Bodo v drugo uspešnejši?

BREŽICE Konec lanskega oktobra smo poročali, da so na Ministrstvu za obrambo za rušitvena dela na območju Vojašnice Jerneja Molana na letališču v Cerkljah ob Krki prejeli tri ponudbe. Najugodnejša ni bila skladna z zahtevami iz razpisne dokumentacije, naročnik jo je označil kot nedopustno in jo izločil iz nadaljnje obravnave. Preostali dve ponudbi pa sta presegli zagotovljena finančna sredstva, izpolnjevanja tehničnih in drugih zahtev pa kasneje v postopku niso preverjali.

Nov postopek zbiranja ponudb

Pred tednom dni so ponovili postopek javnega naročanja z zbiranjem ponudb za odstranitev objektov Slovenske vojske po Sloveniji. V tretjem sklopu javnega naročila lahko znova najdemo odstranitev objektov na območju letališča Cerklje ob Krki. Ponudbe zbirajo do 8. marca in če bo tokratno javno naročilo uspešno, bi nato star kontrolni stolp podrli v dobrih dveh mesecih po podpisu pogodbe. 

Kaj vse bodo odstranili?

Na območju letališča bodo odstranili upravni objekt, kontrolni stolp in ti. "Zeleno hišo", je razvidno iz javno objavljenih dokumentov. Zemljišče, na katerem zdaj še stoji kontrolni stolp, bodo porušili do temeljev in nato predvidevajo "grobo planiranje terena po končanih rušitvah."

letališče cerklje ob krki
brežice
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja