Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
14.09.2021
11:44
Brežice, koronavirus
Foto: ePosavje.com
Iz Splošne bolnišnice Brežice so sporočili, da bo od srede, 15. septembra, za paciente veljal nv režim izpolnjevanja in preverjanja PCT pogojev.

Nov režim vstopa v Splošno bolnišnico Brežice

BREŽICE Na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 v SB Brežice bo za uporabnike obvezno izpolnjevanje PCT pogojev. 

Tri izjeme

Med izjemami so osebe, mlajše od 12 let, kot tudi osebe, ki spremljajo otroka do dopolnjenega 15. leta oziroma odraslo osebo, ki ni sposobna skrbeti zase ter osebe, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč.

Kdaj je izpolnjen pogoj PCT?

Kot pravijo v nadaljevanju, je PCT pogoj izpolnjen, če je uporabnik cepljen,  prebolel (ob tem pokaže dokazilo PCR testa, ki je starejši od 10 dni, vendar ne starejši od 180 dni (6 mesecev) ali potrdilo o cepljenju z enim odmerkom, če je bil prejet v obdobju, ki ni daljše od 180 dni (6 mesecev) od pozitivnega rezultata PCR ali testiran. Ob tem PCR test ne sme biti starejši od 72 ur od odvzema brisa, HAGT pa ne sme biti starejši od 48 ur od odvzema brisa.

S seboj imejte dokazila

Izpolnjevanje PCT pogoja bodo preverjali na vstopnih točkah v bolnišnico. Uporabnik verodostojno listino pokaže zaposlenemu na vstopni točki, iz listine mora biti razvidna identiteta in datum cepljenja, testiranja oz. obdobje prebolelosti.

(bš, eP)

brežice
koronavirus
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam