Skip to main content
V Posavju 6.1° C Ponedeljek, 5. december 2022
16.04.2019
11:26
Foto: arhiv ePosavje
Ob Svetovnem dnevu Zemlje bodo v torek, 23. aprila, ob 18. uri na spodnjem parkirišču Gradu Sevnica odprli tematsko pot Gozd je kultura.

Tematska pot Gozd je kultura Gozd je občutenje in ljubezen, ki nas zna nagovarjati v paradigmi povezovanja, spoštovanja, združevanja in zaupanja. Je dokaj mlad sistem na našem planetu. Gozd je odprta knjiga o zgodovini in prihodnosti. Sledovi človeške dejavnosti so vpeti v harmoničnost gozdne – grajske- slike. Drevesa, tla in skupna energija, pričajo o dejanju naših prednikov. Na naši poti ne obstajajo ločnice med naravnimi toki kot snovmi, kot so npr. zrak, drevesa, voda, živalstvo, tla, veter... Vse je povezano v kibernetično spiralo fotosinteze.

Vabimo vas, da se skupaj sprehodimo po tematski poti z novimi vodniki poti Gozd je kultura v torek, 23. aprila 2019, ob 18. uri z zborom na spodnjem parkirišču pod gradom Sevnica.

Ob poti nam bodo spregovorili, pozdravili:
Župan Občine Sevnica: Srečko Ocvirk
Direktor Zavoda za gozdove Slovenije: Damjan Oražem
Predsednik Turistične zveze Slovenije: Pavle Hevka
Direktorica KŠTM Sevnica: Mojca Pernovšek
Snovalci poti: Jože Prah, Matej Imperl, Rok Petančič
V kulturnem sporedu pa se nam bo predstavila pevka in pravljičarka Ljoba Jenče.

Pridite in se pustite presenetiti! Prireditev je javna in brezplačna. Organizator dogodka je KŠTM Sevnica.

Grad Sevnica je kulturno–turistični kraj, ki želi biti tudi izobraževalno mesto tako mladih kot starejših obiskovalcev. V svoji okolici nudi mnogo naravnih in izobraževalnih vsebin na temo Gozd, ki jih upravljavec gradu KŠTM Sevnica razvija v okviru projekta Zelena doživetja Posavja (akronim: ReviZen), Posavje, polno priložnosti, tematska pot na gradu Sevnica z naslovom: GOZD JE KULTURA.

KŠTM Sevnica

sevnica
napovednik

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja