Skip to main content
V Posavju 5.6° C Petek, 9. december 2022
24.07.2019
15:03
Foto: Občina Sevnica
Na območju Kvedrove ceste pri Železniški postaji Sevnica potekajo gradbena dela dveh ločenih investicij, končana projekta pa bosta veliko prispevala k celostni podobi širšega območja.

Dela na parkirišču pri železniški postaji v zaključni fazi

Kot so sporočili z Občine Sevnica, "parkirišče v neposredni bližini železniške postaje dobiva novo podobo, saj so dela v zaključni fazi. Voziščna konstrukcija je dokončana, kot sklepna faza gradbenih del sledi še hortikulturna ureditev območja z zasaditvijo dreves in trave v travne plošče ter postavitev cestne razsvetljave. Na parkirišču bodo postavljene tudi elektro-napajalne postaje za osebne avtomobile na električni pogon."

Sledi še ureditev dela med železniško postajo in krožiščem

Med tem ko se dela pri železniški postaji zaključujejo, se aktivno nadaljujejo na odseku pločnika med železniško in avtobusno postajo, kjer bodo uredili in razširili pločnik. To bo bistveno prispevalo k prometni varnosti, saj bodo peščeve površine ločene od motornega prometa z dvignjenim robnikom. Nato bo sledila še ureditev parkirišč ter dostopov za poslovno stavbo Lisca in Policijsko postajo Sevnica, kjer je prav tako predvidena dodatna cestna razsvetljava.

Po zaključenih projektih bo območje Kvedrove ceste in parkirišča pri železniški postaji urejeno skladno z načeli spodbujanja trajnostne mobilnosti, ki je usmerjena v uporabo javnega potniškega prometa, peš hoje in kolesarjenja. Preurejeno parkirišče pri železniški postaji bo pridobilo status P+R (parkiraj in se odpelji). Tako bo parkiranje dovoljeno tistim, ki se s svojim osebnim vozilom pripeljejo na območje železniške oziroma avtobusne postaje z namenom, da za nadaljnjo pot uporabijo javni prevoz.

Cilj trajnostne mobilnosti je zagotavljanje učinkovite in enakopravne dostopnosti za vse na način, da se omejuje osebni motorni promet in porabo energije ter hkrati spodbuja trajnostne načine potovanja. S stremljenjem k trajnostni mobilnosti veliko prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, čistejšemu zraku, večji kakovosti bivanja, izboljšanem javnem zdravju in tudi socialni pravičnosti.

Vir: Občina Sevnica

(Občina Sevnica, bš, eP)

sevnica
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja