Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
06.03.2023
13:14
Gasilci, oprema
Foto: arhiv ePosavje
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice na številko za klic v sili 112 na dan povprečno sprejmejo med 80 in 100 klicev.

Kdaj imajo na številki 112 največ klicev?

Ko na območju Posavja (in malo širše) pokličete na številko za klic v sili 112, se na vaš klic odzovejo operaterji na Regijskem centru za obveščanje Brežice. Prejšnji teden smo vam že predstavili delo operaterja, ko je pred našo kamero operater Tine Vegelj predstavil delo in zanimivosti ob delu. Operaterji so nepogrešljiv člen med občani in službami v sistemu zaščite in reševanja. 

Zadnji večji dogodek - vetrolom v občini Sevnica

V ne tako davni preteklosti Vegelj izpostavlja, da so imeli operaterji na številki 112 največ dela ob lanskem vetrolomu na območju občine Sevnica. "Ko je bil v Sevnici vetrolom, je v Sevnici razkrilo več kot 100 objektov in smo "podelali" vse uspešno. Veliko dela je bilo tudi ob decembrskem potresu, ki smo ga čutili tudi pri nas," dodaja Vegelj. Med vsakdanjimi dogodki so tudi posebni dogodki. "Tudi kakšni požari, kot je bil na deponiji. To so takšni dogodki, ko je treba kar ..."

"V Krškem je skoraj nemogoče, da bi prišlo do poplave"

V zadnjih letih je tudi manj intervencij ob poplavah. Naš sogovornik je ob tem povedal, "zdaj vidimo, da je v Krškem skoraj nemogoče, da bi prišlo do poplave. Včasih je bila to stalnica. Zdaj so ogroženi kraji okoli Rigonc."

reco brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja