Skip to main content
V Posavju 22.2° C Petek, 19. avgust 2022
25.03.2021
19:23
HE Krško, označitev
Foto: ePosavje.com
Večnamenska pot ob reki Savi v Krškem je v teh letih postala popularna rekreacijska točka. Sprehajalci radi naredijo krog čez mestno jedro, ob povečanem prometu je prečkanje CKŽ lahok tudi nevarno.

Preverili bodo oznake za pešce in kolesarje v krožišču pri HE Krško

KRŠKO Na januarski seji Občinskega sveta občine Krško je občinski svet Boštjan Pirc (SLS) opozoril na neurejeno območje za pešce in kolesarje pri mostu čez hidroelektrarno Krško, kjer ni urejenega dvosmernega pločnika in primerno označenega prehoda za pešce na delu krožišča, ki pelje proti starem mestnem jedru. 

Kako je urejen prehod za pešce in kolesarje?

Z Direkcije Republike Slovenije so odgovorili na predlog za izris prehodov na območju krožišča pri hidroelektrarni. Kot pravijo, je "obravnavana lokacija izven naselja, kjer je največja dovoljenja hitrost vožnje 90 km/h. V območju krožišča je hitrost omejena s prometno signalizacijo na 50 km/h." O ureditvi pravijo, da na severnem kraju ni površin za pešce in kolesarje, na vzhodnem delu je s prometnim znakom označena površina za skupno uporabo pešce in kolesarjev, na južnem delu pa so površine za pešce urejene na desni strani državne ceste. 

O kolesarjih in kolesarskih stezah

V krožišču so sicer urejeni prehodi za kolesarje, kolesarske steze pa na območju izven prehodov niso označene z vertikalno ali horizontalno prometno signalizacijo. "Cestna razsvetljava je urejana v območju krožišča in v območju prehodov za pešce," dodajajo v opisu lokacije.

Krožišče HE Krško

Preverili bodo vso prometno signalizacijo

Meritve osvetljenosti na območju prehodov za pešce

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pravijo, da bodo naročili preverbo vse prometne signalizacije na širšem območju omenjenega krožišča, namenjene pešcem in kolesarjem. Ob tem bodo opravili tudi meritve osvetljenosti na območju sedanjih prehodov za pešce.  In kot so zapisali v odgovoru, bodo na osnovi ugotovitev pristopili k ureditvi horizontalne in vertikalne prometne signalizacije na obravnavanem območju.

(eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja