Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
13.11.2019
10:56
Žuram s prijatelji, ne z drogo, Pišece
Foto: Večgeneracijski center Posavje
Po uspešno izvedenih preventivnih aktivnostih prejšnji teden v OŠ Globoko so v torek program »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvedli še za učence v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece.

Žuram s prijatelji, ne z drogo

PIŠECE Program smo izvedli v petih šolskih urah: za prvo in drugo šolsko uro smo za učence pripravili preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno v »varnem krogu«, v okviru katerega so učenci imeli priložnost vprašati vse tisto, kar jih zanima na temo droge in zasvojenost. Sledila so predavanja (tri šolske ure), ki so jih izvedli trije strokovni delavci: socialna delavka iz Centra za socialno delo Brežice, medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Brežice in policist iz Policijske postaje Brežice. Spomnimo, da projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajamo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje ter skupaj z prej naštetimi strokovnimi službami.

Šola v Pišecah v projektu sodeluje od samega začetka

OŠ Maksa Pleteršnika Pišece sodeluje pri projektu »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« od samega začetka, to je od leta 2004, ko smo z izvedbo projekta pričeli. Učencem smo podali določene informacije o drogah in zasvojenosti, med drugim, kako se zaščititi pred drogami in kje lahko poiščemo strokovno pomoč. Devetošolci so aktivno sodelovali in povedali, da so se nekaj novega naučili ter da jim je bilo zanimivo.

Za najboljšo in varno zabavo

Hvala vsem udeležencem projekta za sodelovanje. Mladostnikom pa želimo le najboljše in varno zabavo. Z našimi preventivnimi aktivnostmi bomo nadaljevali v prazničnem decembru.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger

brežice
večgeneracijski center posavje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja