Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
13.02.2020
19:54
Pustni sejem na Tržnici Videm
Pustni sejem na Tržnici Videm
V soboto, 15. 2. 2020, od 8. do 12. ure bo na Tržnici Videm Pustni sejem, ki ga organizira CPT Krško v sodelovanju z Občino Krško. Sejem bo pester, pustno obarvan in bogat z lokalno ponudbo dobrot.

Pustni sejem na Tržnici Videm

V soboto, 15. februarja, od 8. ure naprej

Številni ponudniki bodo sodelovali z domačimi, lokalno pridelanimi proizvodi, ki ohranjajo okus tradicije in domačnosti. Različni rokodelci pa bodo poskrbeli, da bodo vaši modni dodatki uporabni, unikatni in kar se da ekološki. Dogodek bo obiskalo tudi 20 slovenskih in nekaj tujih turističnih novinarjev, ki jih bo CPT Krško gostil na ta dan na območju občine Krško.

Dogajanje na Tržnici Videm (Foto: CPT Krško):

Izdelovanje pustnih mask

Sejem bo imel pester spremljevalni program. Mlajšim obiskovalcem bo na volja delavnica izdelovanje pustne maske, deležni pa bodo tudi obrazne poslikave, ki jim bo približala pustni čas. Ostalim bodo na voljo številne domače dobrote, ki jih bodo pripravila različna društva.

Predstavitev projektov Urbana obrt in Črno belo bogastvo

V sklopu dogodka bo potekala tudi predstavitev dveh projektov in sicer »Urbana obrt« ter »Črno belo bogastvo«. Eno izmed aktivnosti slednjega projekta bo možno tudi okusiti.

Otvoritev prvega Ribomata

Dogodek bomo »izkoristili« tudi za otvoritev prvega »Ribomata«, ki bo delal družbo »Medomatu«. Obiskali nas bodo tudi člani društva Prforcenhaus, ki bodo poskrbeli za čisto pravo pustno vzdušje.

Tematsko obarvani dogodki tudi v prihodnje

4. aprila Velikonočni sejem

Različne, tematsko obarvane dogodke pa organizator dogodkov, Center za podjetništvo in turizem Krško, pripravlja tudi v prihodnje. V letošnjem letu vas bomo povabili še na pet dogodkov na tržnici, ki bodo potekali tekom leta.

Napovednik dogodkov:

  • 4.4.2020 – Velikonočni sejem
  • 9.5.2020 – Ribiški dan
  • 3.10.2020 – Bučarija
  • 7.11.2020 – Martinov sejem
  • 5.12.2020 – Miklavžev sejem

Vabljeni na Tržnico Videm,
CPT Krško

krško
napovednik
oglasna novica

Pridružite se nam