Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
30.04.2020
09:40
Sevnica, opozorila
Grafika: ePosavje.com
Štab Civilne zaščite občine Sevnica v zadnjem tednu zaznava povečano število kršitev, ob tem pozivajo vse občanke in občane k doslednem upoštevanju ukrepov ter odgovornem in samozaščitnem ravnanju.

Konec tedna v občini Sevnica 30 kršitev prepovedi zbiranja

Opozorila na več zaznav kršitev in neodgovornega ravnanja.

SEVNICA Štab Civilne zaščite občine Sevnica izvaja tedenske sestanke, na katerih predstavniki služb, ki so vključene v sistem zaščite in reševanja, predstavijo izvedene aktivnosti, analizo aktualnega stanja in akcijski načrt za nadaljnje ravnanje. Na torkovem sestanku so predstavniki Zdravstvenega doma Sevnica, Gasilske zveze Sevnica, Policijske postaje Sevnica in Občine Sevnica opozorili na več zaznav kršitev in neodgovornega ravnanja.

Povečan obseg dela nujne medicinske pomoči zaradi adrenalinskih športov

Kot pravijo v sporočilu, se je povečal obseg dela na področju nujne medicinske pomoči in urgence, ki je nastal zaradi večjega števila poškodb kot posledic adrenalinskih športov. Prav tako je razglašena velika požarna ogroženost, zaradi katere je prepovedano vsakršno kurjenje na prostem, tudi kurjenje kresov. Kljub temu so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica opravili intervencijo, ker je zagorelo zloženo in za kres pripravljeno suho vejevje na območju Sevnice. Policija je minuli konec tedna zaznala 30 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih na območju občine.

Samozaščitno ravnanje ob razglasitvi zgledno in dosledno

Ob sproščanju ukrepov pa preuranjeno in tvegano vedenje

"Ravnanje občank in občanov je bilo ob razglasitvi epidemije zgledno in dosledno. Opuščanje samozaščitnega ravnanja, kljub postopnem sproščanju nekaterih ukrepov Vlade Republike Slovenije je preuranjeno in tvegano vedenje. Štab Civilne zaščite občine Sevnica poziva občanke in občane, naj dosledno upoštevajo vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s COVID-19. Prvomajski prazniki so tradicionalno namenjeni druženju, praznovanju in kresovanju. Letošnja prvomajska praznovanja morajo biti prilagojena aktualnim razmeram, torej naj minejo v znamenju zmerne rekreacije v naravi in v krogu ožjih družinskih članov, brez kurjenja kresov in brez zadrževanja v večjih skupinah na javnih prostorih," še pravijo v Štabu Civilne zaščite občine Sevnica.

(bš)

sevnica
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja