Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
23.09.2019
18:35
Foto: Občina Sevnica
Letošnjo osrednjo prireditev Evropskega tedna mobilnosti je s pestrim programom z vsebinami, vezanimi na temeljno sporočilnost trajnostne mobilnosti gostila Osnovna šola Krmelj.

Sevniški teden mobilnosti zaključili z osredno prireditvijo v Krmelju

KRMELJ Skladno z letošnjim sloganom Evropskega tedna mobilnosti »Gremo peš!« so bile poti sevniških osnovnošolcev v Krmelj organizirane kot pohodi ali kolesarski izlet. Med tem, ko so pohodnike spremljali učitelji in sodelavci Občinske uprave, ki skrbijo za vsakoletno koordinacijo in organizacijo Sevniškega tedna mobilnosti, so mlade kolesarje na poti spremljali člani Kolesarskega društva Sevnica in s tem dodatno poskrbeli za njihovo varnost.

Prireditev v Krmelju je otvoril Knapec, ki je zbrane pozdravil v svojem značilnem slogu. Pozdrave sta zbranim namenila tudi ravnateljica Osnovne šole Krmelj Gusta Mirt in župan Srečko Ocvirk, ki je v svojem nagovoru vnovič izpostavil, da zaradi hitrega načina življenja pogosto pozabimo, da se lahko na krajšo pot odpravimo tudi peš.

Predstavnice društva Šola zdravja in Centra za krepitev zdravja so poskrbele za zabavno predstavitev pravilnega nošenja šolskih torb in krajšo telovadbo po načelih 1000 gibov. Policisti policijske postaje Sevnica so učencem razkazali tudi svojo opremo.

Publiko so s plesno točko, recitacijo in petjem dodatno ogreli učenci Osnovne šole Krmelj, košarkarji invalidi pa so s svojo demonstracijo dokazali, da je besedna zveza »Ne morem« samo izgovor. Osnovnošolci so se skozi plesne delavnice naučili še osnovnih plesnih korakov. Prireditev je sklenil nastop Veselih Dolenjcev, ki so s svojo glasbo poskrbeli, da so osnovnošolci naučene plesne korake tudi uporabili.

Občina Sevnica

sevnica
mobilnost

Pridružite se nam

Zadnje novice