Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
31.08.2023
21:30
Kerin, Krka, Sinteza 2
Grafika: ePosavje.com
Po sredinem odprtem pismu članov sveta Mestne četrti Krško in Civilne iniciative Stara vas smo za komentar prosili župana Mestne občine Krško Janeza Kerina. Temo bodo obravnavali na eni od sej sveta.

"Seznanjen sem s težavami, s katerimi se soočajo naše občanke in občani"

Za komentar odprtega pisma, ki smo ga v sredo objavili na Sinteza 2: Odprto pismo članov sveta Mestne četrti Krško, smo v četrtek prosili župana Mestne občine Krško Janeza Kerina. "Včeraj zvečer ob 20.31 uri, če sem čisto konkreten, sem dobil na službeno pošto sporočilo, in sicer odprto pismo županu in občinskemu svetu Mestne občine Krško zaradi nestrinjanja z gradnjo obrata Sinteza 2. Krke d.d. v Krškem, katerega podpisnika sta v bistvu dve osebi, Tajana Dvoršek, predsednica Mestne četrti Krško s svetom Mestne četrti Krško in Civilna iniciativa Videm Stara vas. Jaz sem to obvestilo v bistvu videl že prej, iz javnih medijev, iz vašega medija šest minut prej, tako da sem ga v bistvu preletel. Lahko rečem, da sem seznanjen s težavami, ki s katerimi se soočajo naše občanke in občani, predvsem na levem bregu Save," pravi Kerin.

Aprila dorekli "nekatere zadeve, ki bodo bolj jasne konec poletja"

"Lahko rečem, da smo kot Mestna občina Krško na podlagi že predhodnih pobud iz preteklih obdobij 3. aprila 2023 na sestanek povabil predsednika uprave in direktorja gospoda Jožeta Colariča, s katerim smo dorekli nekatere zadeve, ki bodo bolj jasne konec poletja in s katerimi so bili tudi seznanjeni tako Mestna četrt Krško, kot tudi civilna iniciativa. Malenkostno sem bil presenečen, da sem to izvedel iz medijev," dodaja Kerin.

Svetniki bodo o projektu govorili na septembrski ali oktobrski seji

Kerin je še povedal, "da bomo Vsekakor bomo pa preučili vsebino tega pisma. Podrobneje v tem kratkem času nisem uspel, z njim pa tudi seveda seznanil podrobno svetnike - to bo tema obravnave občinskega sveta. Ali bo to na tej prvi seji 21. septembra ali pa naslednji, ta trenutek ne vem zaradi obširnosti samega dnevnega reda in to je to, kar lahko temu rečem glede tega pisma."

krka
krško

Pridružite se nam