Skip to main content
V Posavju 16.8° C Ponedeljek, 2. avgust 2021
18.11.2019
08:46
Slovenski zajtrk, OŠ Jurija Dalmatina Krško
Foto: Občina Krško
Kot vsako leto se je Občina Krško tudi letos ob dnevu slovenske hrane pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Jurija Dalmatina Krško

KRŠKO V okviru zajtrka je podžupan občine Krško Vlado Grahovac v petek k zajtrku sedel z učenci ter zaposlenimi na OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki so ta dan posvetili zdravi prehrani in gibanju ter delavnicam v okviru Društva za boljši svet. Ravnateljica krške osnovne šole Valentina Gerjevič in podžupan občine Krško Vlado Grahovac sta uvodoma po šolskem radiu nagovorila učence ter spregovorila o pomenu lokalno pridelane hrane in zajtrka za zdravje.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk poteka v okviru dneva slovenske hrane, ki opozarja na pomen zdrave prehrane in ki ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla.

Občina Krško

fotogalerija
krško
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja