Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
27.03.2023
18:43
Policija, nadzor, Obrežje
Foto: ePosavje.com
Policisti so objavili ugotovitve po ponedeljkovem poostrenem nadzoru prometa, o katerem smo popoldne poročali na naših straneh. Policisti so ugotovili precej kršitev.

Preverili so 42 tovornjakov in 6 avtobusov

Vozil 180 kilometrov na uro

KRŠKO V ponedeljkovem poostrenem nadzoru prometa na avtocesti Obrežje - Ljubljana so policisti na počivališču Zaloke podrobneje preverili 42 tovornih vozil in šest avtobusov. Policisti so ugotovili dve kršitvi zaradi nepravilnega prehitevanja tovornih vozil, kršitev zaradi prekratke varnostne razdalje, trije vozniki tovornih vozil so med vožnjo uporabljali mobilni telefon, v dveh primerih pa so ugotovili tudi nepravilno naložen tovor na tovornem vozilu. Policisti so nadzirali tudi voznike osebnih vozil, najvišja izmerjena hitrost pri enem od njih je bila 180 kilometrov na uro.

Šest kršitev v povezavi s preobremenitvijo vozil

Pri nadzoru voznikov tovornih vozil so na enem od tovornjakov ugotovili, da so nameščene pnevmatike neustreznih dimenzij. Policisti so ugotovili še šest kršitev v zvezi s preobremenitvami, dve kršitvi v zvezi z delovanjem sistemov za upravljanje izpustov - globa za eno izmed ugotovljenih kršitev je bila 9.000 evrov za pravno osebo in 1.320 evrov za voznika.

Številne kršitve pri uporabi tahografov

Med nadzorom so policisti ugotovljene številne kršitve v zvezi z uporabo tahografa. Kot pravijo, so med njimi izstopale kršitve, kot je zatajitev podatkov na vozniški kartici. Pri enem od voznikov so določili globo 3.000 evrov za pravno osebo in 2.000 evrov za voznika, pri devetih voznikih so ob pregledu tahografa ugotovili prekoračitev dovoljene hitrosti vožnje. Cestninski nadzorniki so ugotovili 11 kršitev, povezanih z uporabo vinjete. Pri hujših kršitvah so policisti voznikom odvzeli registrske tablice do odprave pomanjkljivosti.

Nezakonite migracije

Taksistka prevažala štiri Ruse

Med kontrolo prometa so policisti ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je prevažala štiri državljane Rusije. Ti so predtem nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Voznica, sicer taksi prevoznik hrvaških registrskih oznak, bo plačala globo v višini 1.800 evrov.

Še sedem Rusov so našli na avtobusu

V avtobusu tujih registrskih oznak so policisti odkrili sedem državljanov Rusije, ki so prav tako nedovoljeno vstopili s Slovenijo. Na Zalokah so ustavili tudi državljana Kosova, ki je prevažal tri državljane Kosova. Državljani Kosova so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Vozniku, ki je vozil s ponarejenim vozniškim dovoljenjem, so policisti zasegli avtomobil.

krško
policija

Pridružite se nam