Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
05.01.2021
09:10
Sterilizacija mačk
Foto: arhiv ePosavje
V Kostanjevici na Krki so lani prvič sofinancirali sterilizacijo lastniških mačk. Nekateri občani so izrazili željo kastracije lastniških mačkov, v proračunu za 2021 so dodali dodatna sredstva.

Sofinanciranje sterilizacije mačk in kastracije mačkov v 2021

Predvidenih imajo 1.500 evrov

KOSTANJEVICA NA KRKI V Kostanjevici na Krki so v letošnjem letu za sofinanciranje sterilizacije mačk in kastracije mačkov predvideli 1.500 evrov, storitve bodo sofinancirali do porabe sredstev. Za sofinanciranje storitev se morajo lastniki pri Veterinarski bolnici Brežice, kjer bodo v letu 2021 izvedli omenjene storitve, izkazati z veljavnim osebnim dokumentom, s katerim bodo dokazali stalno prebivališče v občini Kostanjevica na Krki.

Storitve bodo opravljali v Veterinarski bolnici Brežice

Kot pravijo v sporočilu, je celotna vrednost sterilizacije mačke 60 evrov, lastnik bo plačal 30 evrov, razliko pa bo izvajalcu povrnila Občina Kostanjevica na Krki. Za kastracijo mačka bo lastnik plačal 15 evro, razliko v višini 20 evrov pa Občina. "Ob obisku veterinarja s seboj prinesite veljaven osebni dokument. Priporočljivo je, da e pred posegom odpravijo notranji zajedavci, za kar morajo poskrbeti lastniki živali," dodajajo.

(eP)

kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice