Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
15.07.2020
12:32
Društvo Šola zdravja, posvet v Krškem
Foto: Društvo Šola zdravja
V ponedeljek, 14. julija 2020 je Društvo Šola zdravja v Krškem in Brežicah pripravilo regijski posvet in srečanje s skupinami, ki delujejo v Posavju.

Regijski posvet in srečanje s skupinami društva Šola zdravja

KRŠKO Zaradi varnostnih ukrepov, ki so še vedno aktualni, so posvet opravili na dveh lokacijah - eno dopoldne v Krškem, drugo pa popoldan v Brežicah. Posveta v Posavju se je skupaj udeležilo 39 članov.

V Krškem so najprej podelili nagrado in priznanje za leto 2019 članici Heleni Španovič iz skupine Krško - Desni breg - Park, ki jo Društvo Šola zdravja podeljuje zaslužnim članom-prostovoljcem enkrat na leto. Podelitve se je udeležila tudi podžupanja občine Krško Ana Nuša Somrak ter Luka Šebek, predsednik Športne zveze Krško. Po končani vadbi »1000 gibov«, ki jo je vodila predsednica društva Zdenka Katkič, so v prostorih občine Krško nadaljevali z regijskim posvetom. Posveta v Krškem se je udeležilo 30 oseb, saj so se pridružile še vodje skupin in njihovi namestniki iz skupin, ki delujejo v Občini Sevnica. Predsednica Katkičeva in njene sodelavke (Bernardka Krnc, Brigita Grubič in Neda Galijaš), so prisotne seznanile z delovanjem društva in izpeljavo nekaterih dejavnosti v trenutnih razmerah v katerih smo se vsi znašli.

Popoldanski regijski posvet so nadaljevali v Zavodu za šport Brežice z vodjami skupin , ki delujejo v brežiški občini in njihovimi namestniki. Po koncu posveta na obeh lokacijah so sklenili, da bi se takšni posveti morali dogajati enkrat letno, ker je članom potreben osebni stik z vodstvom društva. Drugače v Posavju deluje 25 skupin Šole zdravja, ki telovadijo po metodi "1000 gibov". Po vsej Sloveniji so skupine Društva Šola zdravja razširjene v 83-ih občinah, kjer imajo že čez 220 skupin.

Fotogalerija (Foto: Društvo Šola zdravja):

Poslanstvo Društva Šola zdravja je zelo pomembno za zdravo družbo, ker skrbijo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe, ohranjajo zdravje za samostojno življenje, povečujejo delež gibalno dejavnega prebivalstva, vračajo voljo do življenja osamljenim in starejšim osebam, krepijo psihofizično kondicijo starejših, preprečujejo potek kroničnih bolezni ter prispevajo k zmanjšanju tveganja za razvoj depresivnih in anksioznih motenj. Njihovo poslanstvo preventivnega zdravja je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje, ki jih podpira in povsod izpostavlja kot primer dobre prakse.

Tisto, kar najbolj izstopa v zgodbi Društva Šola zdravja je, da za enkrat med njihovimi člani niso prešteli nobenega okuženega s covidom-19, pa čez 4500 jih je. Povprečna starost jim je 69 let. Zato nam priporočajo redno jutranjo vadbo "1000 gibov", ker se je v času korona virusa izkazala kot nepogrešljiva. Razlogov je več kot dovolj za novo poglavje pri preventivnem ukrepanju za naše zdravje.

Neda Galijaš

krško
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja