Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
13.11.2020
11:30
Sončkov pohod iz Brestanice do Senovega
Foto: Društvo Sonček Posavje
V oktobru je Društvo sonček Posavje izvedlo že večkratni pohod iz Brestanice do Senovega. Tokratni pohod je potekal po novo urejeni kolesarski poti, končal pa z domačimi dobrotami iz krušne peči.

Sončnov pohod in na Senovem dobrote iz krušne peči

SENOVO Prvi pohod je potekal po glavni cesti ali pločnikih, tokrat pa so se odločili za pohod po kolesarski poti in kot je dejala predsednica društva Sonček Posavje Nataša Solomun, so ugotovili, da so vsi dovozi, klančine iz pločnika na cesto za vožnjo z invalidskimi vozički zelo primerni, hkrati pa tudi za samostojnost invalidov po tej kolesarski poti.

Dobrote iz krušne peči

Pot so končali pred zunaj pozidano krušno pečjo na Senovem, kjer so člani Turističnega društva Senovo pohodnike pogostili s toplimi domačimi dobrotami. Kot pravi Ivan Šturbej, je to še edina peč na Senovem, ki je še ostala v nekdanji Uradniški koloniji na Senovem. Ko se je leta 1986 preselil na Senovo, je bila skoraj v razsulu, zato je poizkušal dobiti pomoč za obnovo pri nekdanjem direktorju rudnika, pri nekdanji stanovanjski skupnosti, vendar brez uspeha.

Obnovljeno peč uporabljajo še danes

Mnogo kasneje leta 2007 pa je uspel dobiti pomoč in tako so skupaj s predsednikom Antonom Petrovičem in člani Turističnega društva Senovo obnovili peč, tako je lahko Ivan začel peči v njej. Kasneje se mu je pridružil še žal že pokojni Matjaž Sotler - Šeš, sedaj pa jo ob raznih prireditvah uporabljajo člani Turističnega društva Senovo.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

"Hvala vsem, da smo še bolj vidni in prepoznavni"

Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje se zahvaljuje tako Občini Krško, ki prepoznava njihove potrebe Turističnemu društvu Senovo, ker so ob svetovnem dnevu cerebralne paralize, ter članom Društva Sonček Posavje in vsem ostalim invalidom, pomagali, da so še bolj vidni, prepoznavni, nič drugačni od zdravih ljudi kljub prilagoditvam. "V našem društvu se vseskozi trudimo, da smo čim bolj aktivni in s projektom» Mar nam je za skupnost« smo še našim članom nudili dodatne aktivne projekte," so še zapisali v društvu.

(bš, eP)

društvo sonček posavje
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja