Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
20.07.2020
09:00
V Krškem terenski prodajalci
Grafika: ePosavje.com
V Krškem so znova na delu prodajalci telekomunikacijskih storitev, ki vam lahko v vsega nekaj minutah pokvarijo prijetno popoldne, tedne ali celo naslednje mesece. Več v nadaljevanju novice.

Terenski prodajalci telekomunikacijskih storitev spet na delu

17. JULIJ

(11:32) Primer gospe ni osamljen primer

In omenjen primer ni osamljen primer, saj so zelo podobne informacije po Krškem z večih stranih zaokrožile že v četrtkovem večeru. V petkovem večeru smo govorili še s tremi različnimi in nepovezanimi osebami, zelo podoben opis dogodkov so nam le še potrdili.

(11:00) Zgodba je dobila nadaljevanje

Govorili smo z gospo, ki sta jo na Vidmu obiskala "prodajalca"

V petkovem dopoldnevu zgodba s podpisovanjem pogodb dobiva nadaljevanje. Govorili smo z gospo, ki sta jo v četrtek zvečer obiskala terenska prodajalca (imena hranimo v uredništvu) in ji z obljubo po boljšem televizijskem programu v podpis ponudila papirnato verzijo predstavitve ponudbe, oz. informativnega izračuna.

Vztrajala sta tudi na podpisu na tablici

"V podpis sta mi ponudila informativni izračun, s katerim sta mi vse obljubila," nam je zaupala gospa iz enega izmed stanovanjskih blokov na krškem Vidmu. Kot še dodaja, "sta me k podpisu pogodbe zvabila z lažjo, da T-2 kupuje Ansat in da naj kar zdaj podpišem."

"Nekaj sem morala podpisati še na tablici. Že tako bolj slabo vidim, na moje prigovarjanje, da naj mi povesta kaj podpisujem, pa sta vztrajala, da naj samo podpišem in da bom videla, kako bo potem boljši televizijski program." Sogovornica o tej neprijetni izkušnji pravi, da sta jo "prinesla okol." Iz njenih besed je bilo razbrati, da terenski prodajalci pri nagovarjanju izbirajo starejše ljudje in tehnično manj pismene.

"Bodite previdni, da se ne boste opekli, kot sem se sama"

Gospa ob podpisu pogodbe za prehod k drugemu operaterju ni prejela kopije pogodbe. Vse kar je dobila v dokaz za odločitev, je bil A4 predstavitvena ponudba. In ta je hkrati tudi zavezujoča. "Bodite previdni, da se ne boste opekli, kot sem se sama," nam je še zaupala.

Krško, bloki, internet

16. JULIJ

"Pod pretvezo, da so kupili Ansat, naročnikom ponujajo v podpis pogodbe"

KRŠKO Kot so nas opozorili iz družbe Ansat d.o.o., so v teh dneh prejeli več klicev zaskrbljenih naročnikov, ki so jih obiskali nepovabljeni prodajalci telekomunikacijskih storitev.

"Gre za hudo prevaro, o kateri bomo obvestili ustrezne organe"

"Naročniki so nas obvestili, da terenski prodajalci enega večjih telekomunikacij podjetij - pod pretvezo, da so kupili podjetje Ansat, našim naročnikom ponujajo v podpis pogodbe za telekomunikacijske storitve. Gre za hudo prevaro, o kateri bomo obvestili ustrezne organe," je ob tem povedal Tomi Horvat, direktor podjetja Ansat d.o.o.

Ste podoben primer opazili tudi pri vas? Pokličite na Ansat!

"Naše naročnike ob tem prosimo, da nas o podobnih primerih nemudoma obvestijo na info@ansat.si ali na 080 45 50 ter predložijo vzorce pogodb. Le na takšen način bomo ustrezno ukrepali in naše stranke pravno zaščitili," še dodaja Horvat.

(bš)

krško
ansat

Pridružite se nam