Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
17.03.2020
09:51
Otroški dispanzer
Foto: arhiv ePosavje
V nadaljevanju objavljamo tri obvestila iz Zdravstvenega doma Sevnica - urejanje zadeve po telefonu ali epošti, delo šolskega dispanzerja in Centra za duševno zdravje odraslih.

Zadeve urejajte po telefonu ali elektronski pošti

SEVNICA Iz Zdravstvenega doma Sevnica vse uporabnike zdravstvenih storitev pozivajo, da v času razglašene epidemije, urejate zdravstvene administrativne zadeve - za katere ni potreben obisk pri izbranemu osebnemu zdravniku - po telefonu ali elektronski pošti v ordinacijskem času ambulante.

Spremenjen način dela Dispanzerja za ženske

V Sevnici so spremenili tudi način dela Dispanzerja za ženske, ki velja do preklica. "Preventivni pregledi nosečnic se bodo izvajali po predhodnem telefonskem pogovoru, velja tudi za vse do sedaj naročene pacientke. Za preventivni pregled po porodu se bomo dogovorili po predhodnem telefonskem pogovoru," pravijo v sporočilu. Preventivnih pregledov za nenoseče pacientke do nadaljnjega ne izvajajo. Pacientke prosijo, naj pokličejo na telefonsko številko: 07 81 61 530, za informacije o receptih, napotnicah, bolniških staležih ter ostalo so vam na voljo na telefonski številki 07 81 61 530 ter elektronskem naslovu: ginekologija@zd-sevnica.si.

Prilagojeno delo Centra za duševno zdravje odraslih za Posavje

Strokovni sodelavci tima Centra za duševno zdravje odraslih Posavje so v času epidemije svoje delo v skladu z nacionalnimi usmeritvami omejili na nujne obravnave in obiske vendar s pacienti, svojci in zunanjimi strokovnimi službami ostajajo povezani predvsem preko telefonov in elektronskih naslovov. "Vzporedno izvajamo edukacijo o samozaščiti in ravnanju v zvezi s korona virusom osebam, vključenim v CDZO, njihovim bližnjim in po potrebi zunanjim sodelavcem v zdravstvenih in socialnih službah ter pomoč pri organizaciji življenja zaradi trenutnih sprememb v ožjem in širšem socialnem okolju," dodajajo v obvestilu. Dosegljivi so po telefonu in elektronski pošti,  na številki 07 81 61 555 07 81 61 567 ali elektronskem naslovu cdzo@zd-sevnica.si.

Otroško šolski dispanzer

Od 7. do 15. ure

Spremenjeno je tudi delo na otroško-šolskem dispanzerju v Zdravstvenem domu Sevnica. To je zdaj organizirano od 7. do 15. ure. Vsi akutno bolni (na novo oboleli) otroci, z okužbami dihal ali prebavil bodo obravnavani po protokolu ZD Sevnica.

Za vsak pregled se predhodno naročite

"Za vsak pregled se je potrebno predhodno naročiti po telefonu 07 81 61 506 ali 051 416 573. Preventivne preglede predšolskih otrok do vključno 12 mesecev bo opravljal izbrani osebni pediater. O terminu boste pravočasno obveščeni," sporočajo.

(bš)

koronavirus
sevnica
zdravstveni dom sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja