Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
09.04.2019
08:20
Foto: Klemen Štih / arhiv ePosavje
Na Osnovni šoli XIV. divizije bodo v petek, 12. aprila, ob 18. uri pripravili dobrodelno prireditev z naslovom Za sodobnejšo šolo.

Za sodobnejšo šolo

Show Strahow

Na osrednji prireditvi bo gledališka skupina DKD Svoboda Senovo izvedla družinsko gledaliko-glasbeno predstavo avtorice Svetlane Makarovič z naslovo Show Strahow, režiserke Bože Ojsteršek. Izkupiček od prodanih vstopnic bo gledališka skupina namenila šoli, z zbranimi sredstvi pa želijo na šoli kupiti učila in učne pripomočke za pouk ter posodobiti opremo za vzgojno-izobraževalno delo. "Želimo delno pomagati učencem iz socialno šibkih družin ter pri udeležbi na ekskurzijah in v šoli v naravi ter udeležbi učencev na svetovnem tekmovanju anglistov," ob tem sporočajo s Senovega.

Za sodobnejšo šolo
Dom XIV divizije na Senovem
petek, 12. april 2019, 18:00

Akciji se je pridružilo več kot 80 donatorjev

Z akcijo Za sodobnejšo šolo so sicer na Senovem začeli v šolskem letu 1992/1993, ko so se odločili, da s svojim dodatnim delom in aktivnostmi ob pomoči donatorjev poskrbijo za boljše učne pogoje na šoli. V teh letih se je akciji pridružilo več kot 80 donatorjev, z zbranimi sredstvi pa so nakupili opremo, učila in učne pripomočke, s pomočjo katerih so dvignili standard izobraževanja učencev na šoli in pomagali učencem iz socialno ogroženih družin pri udeležbi na ekskurzijah ali šolah v naravi. Na Senovem ocenjujejo, da so iz teh sredstev po sedanjih cenah nakupili za več kot 99.000 evrov opreme, učil in učnih pripomočkov ter nudene finančne pomoči učencem.

(bš)

krško
napovednik
senovo
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja