Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
04.04.2020
18:03
Radeče v letu 2020
Grafika: ePosavje
Radeški župan Tomaž Režun pravi, da bo v prihodnjih tednih potrebne še več solidarnosti. Več v nadaljevanju novice.

"V prihodnjih tednih bo potrebne še več solidarnosti"

RADEČE "Težko je biti pameten v teh dneh, teh tednih. Vprašanje tudi kaj nas čaka v naslednjem obdobju, vendar prepričan sem, da tudi tokrat kažemo našo enotnost, predvsem strpnost in tudi poslušnost, da gledamo en drugega, se poslušamo, spremljamo ukrepe, ki prihajajo praktično iz ure v uro, iz dneva v dan. Jaz upam in sem prepričan, da tudi vi vidite, da nam ni vseeno za to našo prelepo občino in naj bo tako tudi v naslednjih dneh, tednih, ko bo potrebno verjetno, oziroma prepričan sem, še več solidarnosti, še več strpnosti, kajti službe, ki delajo, obratujejo, so trenutno v polni pripravljenosti, so dobro pripravljene," nam je ob tem povedal radeški župan Tomaž Režun.

"Spoštujmo ukrepe, spoštujmo drug drugega"

"Spoštujmo drug drugega"

Kakor nadaljuje, "štabu Civilne zaščite lahko rečem samo pohvale, komunala, zdravstveni dom sta na visoki ravni in ob tej priliki vas občanke in občani, pozivam in se vam zahvaljujem, da spoštujete te ukrepe, spoštujmo drug drugega, vas pa tudi naprošam, vsak pri sebi lahko še doda kanček tistega, za kar verjamem, da sami veste, kje še imamo napake. To pa je, bodimo strpni, ne družimo se zunaj, pogovarjajmo se tokrat preko telefonov, čeprav smo morda še ne dolgo nazaj pozivali, telefone stran. Tokrat je situacija žal drugačna in jaz upam, da bo tudi ta del šel mimo nas v čim manj ranjeni meri, ne samo za naše Radeče, za našo Slovenijo, ampak konec koncev za cel svet."

"Pokličimo se, če potrebujemo pomoč"

"Želim vam mirne dni, pokličite, številke imamo na naši spletni strani. Tako za pomoč varovanja otrok, če kdo rabi, da kaj prinesemo domov, prinesemo iz lekarne, tako da morda cela za psiho pomoč, kajti tukaj vemo, da bo čedalje več problemov, verjetno tudi v naši družbi. Kaj drugega reči, kot da spoštujmo ukrepe, spoštujmo drug drugega in jaz upam, da se tudi v naslednjih dneh, ko se bomo javili iz takšne ali drugačne pozicije, lahko rečem spodbudne novice. Predvsem pa naj tudi povem, da Radeče nismo nikakor imuni tudi v dneh, ki verjetno bodo težki tudi za našo občino in na tem mestu pozivam - predvsem takrat, ko bo prišlo, upam da ne, ampak, ko pride, da takrat smo strpni, takrat se pogovarjamo in takrat poskušamo čim bolj s trezno glavo razmišljati in narediti vse, kar vsak sam lahko naredi, kajti tisto kar lahko naredimo sami, to je takrat največ vredno," ob tem še dodaja Režun.

"Hvala vsem, ki ste pripravljeni pomagati"

Radeški župan je zaključil z besedami, "pokličimo pa se, če potrebujemo pomoč. Naj pa v tej priliki se res iskreno zahvalim prenekaterim klicem, ne bom izpostavljal vsakega posebej, zato bo še prilika in čas, ki ste poklicali, ki skušate pomagat, ki ste na spisku prostovoljcev, ki se že vključujete na kakršnekoli načine. Verjemite, nobenega klica nismo prezrli, vsi ste na spisku in jaz sem prepričan da, upam da se ne bomo rabili, ampak ko bo treba vas pokličemo, da pomagamo našim Radečanom in Radečankam."

(pp, bš, eP)

radeče
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja