Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
08.09.2021
07:11
OŠ Brežice
Foto: OŠ Brežice
Na Osnovni šoli Brežice je v karanteni 31 učiteljev. V torkovem dopoldnevu smo govorili z ravnateljico OŠ Brežice Marijo Lubšina Novak, ki nam je povedala več o poteku pouka na šoli.

31 učiteljev OŠ Brežice in oddelek devetošolcev v karanteni

BREŽICE Na Osnovni šoli Brežice je v letošnjem letu nekaj več kot 940 učencev, v skoraj 100-članskem učiteljskem kolektivu pa jih je 31 v karanteni. "Stanje je takšno, da imamo 31 strokovnih delavcev v karanteni in en oddelek devetega razreda. Karantena se bo delavcem iztekla v petek, učencem pa v soboto," je za ePosavje.com povedala ravnateljica OŠ Brežice Marija Lubšina Novak

"K sreči so vsi zdravi, nimajo simptomov bolezni"

Kakor nadaljuje, so delo v kolektivu organizirali tako, da jih nadomeščanje njihovi kolegi. "Na šoli je 99 strokovnih delavcev, tako da je odstotna tretjina delavcev. K sreči so vsi zdravi, nimajo simptomov bolezni, pišejo priprave, da je tistim, ki jih nadomeščajo nekoliko lažje." Učitelji se bodo v petek vrnili na delovna mesta, ravnateljica pa ob tem računa, da bodo - glede na to, da so zdravi - prišli vsi.

V karanteni tudi devetošolci

V karanteni so tudi učenci enega od štirih devetih razredov na brežiški šoli. "Tudi v tem primeru starši ne poročajo, da bi kateri od otrok zbolel. Žal smo morali za tisti dan, ko smo izvedeli za okužbo, odpovedati njihovo ekskurzijo. Ko se vrnejo naslednji teden, bodo opravili tudi to ekskurzijo," nam je še povedala ravnateljica.

"Ostali so cepljeni ali preboleli"

"Če je 99 strokovnih delavcev, je 31 delavcev takšnih, ki se redno testirajo. Vsi ostali so cepljeni ali preboleli," nam je na naše vprašanje, kakšen je delež cepljenih med strokovnim kadrom, še odgovorila ravnateljica.

V Brežicah dvomestna številka novih okužb prvič po 7. juniju

V občini Brežice so sicer v ponedeljek potrdili 12 novih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, največ po 7. juniju in prav  tako prvič po tem datumu z dvomestno številko novih primerov. S prvim odmerkom je v občini Brežice cepljenjih 45,79% oseb, z vsemi odmerki 40,1% prebivalstva. Na ravni države je s prvim odmerkom cepljenih 47,8% in z vsemi 43,5%.

(bš, eP)

šole v posavju
brežice
video

Pridružite se nam