Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
30.10.2020
09:00
Pokopališča za 1. november 2020
Foto: arhiv ePosavje
V nedeljo bo 1. november, dan spomina na mrtve. Dan, ko se najbližjih, ki jih ni več med nami, spomnemo na pokopališčih. Letos ostanimo doma.

Za 1. november na pokopališča? Ne

KRŠKO Po vsej državi zaradi preprečitve širjenja okužb s koronavirusom veljajo začasni ukrepi in omejitve zbiranja ter gibanja ljudi. Med njimi sta tudi ukrepa prepovedi prehajanja med občinami in prepoved gibanja ljudi med 21. in 6. uro, razen za nekaj izjem.

Začasni ukrepi in omejitve zbiranja ter gibanja ljudi

V trenutni epidemiološki situaciji policisti svetujejo, da ljudje ne hodijo na grobove, če to ni res nujno potrebno. "Tako je obisk groba znotraj občine prebivališča dovoljen posamezniku (najemniku groba) ter njegovim ožjim družinskom članom ali članom skupnega gospodinjstva. A priporočamo, da grob obišče le toliko oseb, kolikor je res nujno," pravijo policisti.

Izjeme sicer so, ampak raje ne

Kot še dodajajo, prehajanje občinskih meja za nujno vzdrževanje groba sicer omogoča izjema v 13. točki 4. člena odloka. Pri tem mora posameznik izkazati upravičenost z dokazilom o najemu groba ali drugim ustreznim dokazilom. Poleg tega je obisk groba izven občine prebivališča dovoljen le posamezniku najemniku groba, če mora na grobu opraviti nujno vzdrževalno delo, prinašanje sveč na grobove ne sodi med takšna opravila.

(eP)

koronavirus
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja