Skip to main content
V Posavju 13.8° C Sreda, 1. 2024
12.04.2022
11:28
Uspešen vikend za sevniškimi atleti
Foto: Atletski klub Sevnica
Drugi vikend v mesecu aprilu je ponujal pestro paleto atletskih tekmovanj, na katerih so nastopali atleti Atletskega kluba Sevnica in Športnega društva Blanca.

Uspešen konec tedna

Prvenstvo Slovenije v krosu

V soboto je v Murski Soboti potekalo Prvenstvo Slovenije v krosu. Barve Atletskega kluba Sevnica so zastopali Jakob Černe, ki je med pionirji U14 pritekel na 8. mesto, ter Tjaš Pelko in Miha Povšič, ki sta vsak v svoji kategoriji zasedla 5. mesto. Tudi atleti ŠD Blanca so dosegli zavidljive rezultate. Jan Dolmovič je z odličnim časom v kategoriji U14 osvojil naslov državnega podprvaka, Aljaž Moškon je zasedel 18. mesto. Kiara Blatnik je v kategoriji U14 zasedla 5. mesto, Nika Radej pa 15. mesto. Med pionirji U16 sta Urban in David Slemenšek pritekla na 13. in 22. mesto.

Prvenstvo Slovenije v gorskem kronometru

V nedeljo so na Bukovici gostili Prvenstvo Slovenije v gorskem kronometru. Sevniško-blanška naveza se lahko pohvali kar s tremi naslovi državnih prvakov. V AK Sevnica je postal državni prvak Maj Repovž v kategoriji U16, Mark Repovž pa je v kategoriji U12 postal državni podprvak. Nika Tisu (U16) je pritekla na 6. mesto in kar za minuto izboljšala lanski rezultat. Med člani je 4. mesto zasedel Matej Tisu. V ŠD Blanca pa sta državni prvakinji postali odlični atletinji Ajda Budna med mlajšimi deklicami in Kiara Blatnik med deklicami U14. Nika Radej je v isti kategoriji pritekla na 2. mesto in postala državna podprvakinja. Aljaž Moškon je med dečki zasedel 5. mesto. Pohvale gredo tudi Nini Radej, ki se zahtevnosti proge ni ustrašila, ter si okrog vratu nadela bronasto kolajno v kategoriji U12.

22. Novomeški tek

V Novem mestu je prav tako v nedeljo potekal 22. Novomeški tek, ki sta se ga udeležila sevniška atleta. Jakob Černe je med mlajšimi pionirji zasedel 2. mesto. Miha Povšič pa je pritekel na 3. mesto v svoji kategoriji, absolutno pa zasedel zelo uspešno 5. mesto.

Fotogalerija (Foto: Atletski klub Sevnica):

atletski klub sevnica
sevnica
atletika
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja