Skip to main content
V Posavju 18.8° C Sobota, 27. 2024
14.02.2024
11:38
Foto: Niko Krizmanić
Vikend ki je za nami je bil za člane Badminton kluba Pišece zelo naporen saj so nastopili kar na treh turnirjih. "Definitivno so bila klubska pričakovanja večja in računali smo vsaj na kakšno medaljo"

Badminton tekmovanja

V Brežicah je potekal drugi turnir Badminton zveze Slovenije (BZS) do 15 let na katerem je nastopilo 79 otrok iz trinajstih klubov, od tega je bilo kar osem igralk in igralcev članov Badminton kluba Pišece. Ker sta Mihael Škof Vrabec in Laura Mataln Gerjevič prejšnji teden dobila poziv v reprezentanco, so bila njuna pričakovanja zelo visoka.

V kategoriji mešanih dvojic sta prvič igrala skupaj in na koncu osvojila odlično 5. mesto. V igri posameznikov pa sta Mihael in Jan Hotko v svoji predtekmovalni skupini zmagala, žal pa že v naslednjem izločilnem krogu oba izgubila, ter tako osvojila skromno 17. mesto. Laura je že v predtekmovalni skupini eno tekmo izgubila, ter si tako zaprla vrata za napredovanje v glavni del.

Nej Bizjan, Mark Matjašič, Patrik Kelher Pavšič, Gal Stanič in Anej Sušin so prav tako obstali že v skupinskem delu.

Fotogalerija (Foto: Niko Krizmanić in BK Pišece):

Seniorska liga

Istočasno je v Ljubljani potekalo 11. državno prvenstvo za seniore, katerega pa sta se od domačih igralcev udeležila zgolj dva seniora. Gregor Božič je v kategoriji fantov nad 45 let osvojil 5. mesto, medtem ko je Bojan Hotko v isti kategoriji osvojil 10. mesto. Prvenstva se je udeležilo rekordno število seniorov, iz celotne Slovenije jih je bilo 78.

V nedeljo pa je v Zagrebu na Velesajmu potekal turnir Zagrebške lige na katerem je sodelovalo več kot 100 otrok iz celotne Hrvaške in štirje predstavniki iz Pišec. Svoj talent in lep napredek je s šestim mestom najbolj pokazala Ina Bizjan pri mlajših dekletih. Pri starjših dekletih je Ajna Prah osvojila 12. mesto. Pri fantih pa je Aleksander Hotko osvojil 25. mesto, medtem ko je bil Patrik Kelher Pavšič 27.

"Da Badminton klub Pišece dela dobro, predvsem pa da ima zelo dobre organizacijske sposobnosti, je tako prepoznala tudi Badmintonska zveza Slovenije saj je bilo tako v Brežicah v zadnjem času kar nekaj pomembnih tekmovanj," so zapisali v Badminton klubu Pišece.

Slovenska liga, turnir za člane BZS AB, otroški BZS turnir do 15 let so zgolj trije veliki turnirji v zadnjem kratkem času. BK Pišece pa že v začetku meseca marca čaka nov veliki podvig, saj bodo gostili peti krog ADA badmintonske lige na katerem pričakujejo okoli 300 igralk in igralcev iz kar šestih držav, kar pomeni pravi praznik badmintona v Brežicah. Trenutno pa potekajo tudi pogovori za organizacijo velikega mednarodnega turnirja konec leta, ki bi prav tako potekal v Brežicah ali Podčetrtku.

badminton klub pišece

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja