Skip to main content
V Posavju 11° C Petek, 26. 2024
02.05.2022
08:11
Foto: Karate klub Brežice
V Črnomlju je potekala prva pokalna tekma v organizaciji Karate kluba Črnomelj in Karate zveze Slovenija. Iz Karate kluba Brežice se je tekmovanja udeležila ekipa desetih tekmovalcev.

Štiri odličja za brežiške karateiste

Že uveljavljenim reprezentantom so se tokrat prvič na tako pomembni tekmi državnega nivoja pridružili tudi nekateri novi mladi tekmovalci iz kluba, ki so sicer po vseh omejitvah treningov v pretekli sezoni še v intenzivnih pripravah na vidnejše uvrstitve na najtežjih tekmovanjih. Tokrat so vsi nastopili v katah. Najbolj uspešni so bili Maja Lazanski s srebrnim in Luka Cicvarić ter ekipi dečkov (Gašper Štern, Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič) in deklic (Kim Kerin, Sofija Popovič in Eva Strgar) z osvojenim bronastim odličjem. Karate klub Brežice je tako prinesel domov 4 odličja z ene najpomembnejših tekem.

Uspešni ekipi deklic in dečkov

Najprej sta v kategoriji osemnajstih deklic svoj ognjeni krst na pokalnih tekmah prestali Angelika Li Žičkar in Kim Kerin. Uspešnejša je bila Angelika Li, ki se je po preboju v drugo kolo pomerila s kasnejšo zmagovalko in kasneje v repasažu osvojila 7. mesto. Kim se tokrat v posamični tekmi ni uspelo prebiti v drugo kolo, je pa v tekmi ekip skupaj s Sofijo Popovič in Emo Strgar osvojila odlično bronasto odličje. Sofija in Ema sta v posamičnem tekmovanju prav tako prvič nastopili in pokazali ogromno znanja za prvo leto treninga. Več nastopov je uspelo Sofiji, ki je po repasažu pristala na 7. mestu. O obeh pa bo v prihodnosti še veliko slišati.

Med enajstimi malčki je nastopil Gašper Štern in pokazal velik talent, čeprav se tokrat še ni prebil v ospredje. V najbolj številčni kategoriji enaintridesetih dečkov sta nastopila Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič. Oba sta nastopila zelo lepo, pokazala velik potencial in veliko znanja, uspešnejši pa je bil Niko, ki se mu je uspelo prebiti v drugo kolo. Vsi trije (Gašper Štern, Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič) so nastopili tudi v ekipi dečkov, ki je v repasažu proti ekipi iz Ajdovščine osvojila 3. mesto.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Srebro za Majo Lazanski, bron za Luko Cicvarića; Maja Lakner za las ob kolajno

Med štirinajstimi kadetinjami sta vrhunsko nastopili Maja Lazanski in Maja Lakner. Obe sta naredili po tri mojstrske kate in dobivali izjemno visoke ocene. Maja Lazanski se je tako prebila v finale in z oceno 25,08 osvojila srebrno odličje, Maja Lakner pa je z oceno 23,90 bronasto odličje izgubila le za 0,02 točke. Majina najvišja ocena iz predtekmovanja je bila sicer kar 24,32. Luka Cicvarić je nastopil v kategoriji 11 kadetov. Kljub temu, da je vseskozi imel drugo oceno tekmovanja (23,38), je po smoli v žrebu osvojil tretje mesto. Vse tri kadete iz KK Brežice pa velja pohvaliti za izjemne nastope, velik napredek in upravičeno kandidaturo za najvišja mesta v reprezentanci Slovenije ter nastope na evropskih in svetovnih tekmovanjih.

Tekmovalce, ki so tokrat osvojili dve posamezni in dve ekipni odličji, sta spremljala trenerja Nastja Galič in Darko Cicvarić.

(Metka Galič, Karate klub Brežice, eP)

brežice
karate klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi