Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
09.10.2023
10:29
Foto: KBV Sevnica
Tekmovalci Kluba borilnih veščin Sevnica so v Samoboru na Hrvaškem na 25. Memorialnem Kyokushinkai karate turnirju osvojili 12 medalj, 2 zlati, 5 srebrnih, 5 bronastih in dve 4. mesti.

V soboto, 7. oktobra 2023, se je v Samoboru na Hrvaškem zaključil 25. Memorialni Kyokushinkai karate turnir v spomin na Kyokushin karateista Branka Bošnjaka, pripadnika hrvaške Specijalne policijske enote. Odlična organizacija tekmovanja je bila zaupana IKO Kyokushinkai kan Matsuhima in KKK Sv.Nedelja pod glavno taktirko Sensei Vladimirja Sekelja. Na tekmovanju so nastopili športniki iz Makedonije, Madžarske, Slovenije, Italije in Hrvaške. Naš klub pa je imel v »ognju« 11 mladih karateistov, ki so se najprej pomerili v disciplini Kyokushin Kata v popoldanskem delu pa so sledile še fullcontact borbe Kumite KO. V obeh disciplinah smo bili uspešni, v samem boju za najvišja mesta pa na koncu osvojili 12 medalj.

"Naša najboljša tekmovalca sta bila nedvomno Žiga Božič, ki je v konkurenci dečkov osvojil dve 1.mesti v Kata in Kumite KO ter Maksimiljan Stopar, ki je bil pri mlajših kadetih v Kata in Kumite KO srebrn. Dvojnemu slavju se je Žigi in Maksimiljanu pridružil še mladi Miha Kozinc, ki je v obeh disciplinah, v Kata in v Kumite KO osvojil bron. Tudi preostali naši mladi športniki so bili v boju za najvišja mesta. Žal pa je v športu tako, da je za prvo mesto rezervirano le za enega".

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

Poleg Žige Božiča, Maksimiljana Stoparja in Mihe Kozinca, ki so po medaljah posegli po dvakrat, so se srebrne medalje veselili še Dalia Okanović v Kata, David Jamšek in Tadej Požun v Kumite KO, bronaste pa Lejla Jeler, Mark Hočevar in Tilen Požun, vsi v Kumite KO. Žal pa sta tokrat brez vidne uvrstitve ostala Gašper Sladič in Amila Majanović.

Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisno, zmag in uspešnih nastopov  pa sta se poleg tekmovalcev veselila tudi oba trenerja Jurij Orač in Marko Stopar. Organizacija tekmovanja je bila na visokem nivoju, prisotni obiskovalci pa so lahko prisostvovali vrhunskim nastopom katašev in atraktivnim borbam polnega kontakta. Občinstvu in udeležencem tekmovanja pa so se na otvoritvi memoriala predstavili še pripadniki hrvaške Specialne policijske enote, ki so ob demonstraciji borilnih veščin, poželi velik bučen aplavz.

Še enkrat iskrene čestitke vsem nastopajočim za njihovo borbenost v borbah polnega kontakta in uspešnimi nastopi v Kyokushin Kata. Na borišču pa je poleg ostalih Kyokushin sodnikov pravico delil tudi Gregor Divjak, član KBV Sevnica. Vodstvo kluba se hkrati zahvaljuje tudi organizatorju tekmovanja Sensei Vladimirju Sekelju za izjemno topel dobrosrčen sprejem in odlično organizacijo.

Klub borilnih veščin Sevnica se zahvaljuje tudi staršem, ki so omogočili prevoz otrok in Občini Sevnica za izkazano pomoč pri sofinanciranju izvajanja letnega programa športa.

Pregled rezultatov sevniških karateistov:

KATA - Boys (2016-2013)
1. ŽIGA BOŽIČ, KBV SEVNICA
2. MARK REBROVIĆ, Domenica Sveta Nedelja
3. MIHA KOZINC, KBV SEVNICA
4. TADEJ POŽUN, KBV SEVNICA

KATA - Cadets (M) (2012-2009)
1. LOVRO ŠAVELJ, Kempo Arnis Federation
2. MAKSIMILJAN STOPAR, KBV SEVNICA
3. NACE KUŠLJAN, Kempo Arnis Federation
4. TILEN POŽUN, KBV SEVNICA

KATA - Girls (2016-2013)
1. RIJA KINCL, Kempo Arnis Federation
2. DALIA OKANOVIĆ, KBV SEVNICA
3. TITA BAZNIK DJURANOVIĆ, Kempo Arnis Federation
4. NUŠA KUŠLJAN, Kempo Arnis Federation

KUMITE KO  - Y. Kids (M) - 30
1. LOVRO PASKA, Fortis Samobor
2. TADEJ POŽUN, KBV SEVNICA
3. MIHA KOZINC, KBV SEVNICA
4. RICCARDO CLEMENTE, Kokorozashi, Italia

KUMITE KO - Y. Kids (M) +40
1. ŽIGA BOŽIČ, KBV SEVNICA
2. DAVID JAMŠEK, KBV SEVNICA

KUMITE KO - Y. Kids (F) - 40
1. EMA KUKEC, Kempo Arnis Federation
2. TITA BAZNIK DJURANOVIĆ, Kempo Arnis Federation
3. LEJLA JELER, KBV SEVNICA

KUMITE KO - Y.Cadets (M) - 40
1. MAJ ŠTUKELJ, Kempo Arnis Federation
2. MAKSIMILJAN STOPAR, KBV SEVNICA
3. LUKAS JURAK, Domenica Sveta Nedelja
4. DONAT GOLUBIĆ, Domenica Sveta Nedelja

KUMITE KO - Y.Cadets (M) - 50
1. VITO ANDRIJATA, Domenica Sveta Nedelja
2. NACE KUŠLJAN, Kempo Arnis Federation
3. TILEN POŽUN, KBV SEVNICA
4. LOVRO ŠAVELJ, Kempo Arnis Federation

KUMITE KO - Y.Cadets (M) +50
1. LUKA GOLOB, Kempo Arnis Federation
2. ALEX KUDIĆ, Kempo Arnis Federation
3. MARK HOČEVAR, KBV SEVNICA

Vir: KBV Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja