Skip to main content
V Posavju 20.1° C Sobota, 27. 2024
04.08.2021
14:50
Kozmus o košarkarjih
Foto: ePosavje.com
Če kdo, potem lahko Primož Kozmus pove, kako je stati na olimpijskem tronu. V pogovoru, ki ga bomo na naših straneh objavili v četrtek, smo ga povprašali tudi za mnenje o košarkarski pravljici.

"To so edinstveni, neponovljivi dogodki"

KRŠKO Z olimpijskim in svetovnim prvakom v metu kladiva Primožem Kozmusom smo se pogovarjali o skoraj pa končanih olimpijskih igrah v Tokiu, s katerih so slovenski športniki do danes prinesli štiri olimpijske medalje. A v igri je še nekaj vročih imen, med njimi so tudi košarkarji, ki bodo v četrtek ob 13. uri v polfinalu olimpijskega turnirja igrali s Francozi.

"Uspeh dvigne te športnike in celotno nacijo"

Olimpijski prvak iz Pekinga leta 2008 pravi, "da je vedno fajn, če je na olimpijskih igrah kakšna ekipa." Na poletnih olimpijskih igrah v Braziliji leta 2016 so bili rokometaši, letos na Japonskem so to košarkarji. "Košarkarji so fenomenalni, nadstandard. Tak uspeh dvigne te športnike in celotno nacijo," pravi Kozmus.

"Medalja je pričakovana. Upam, da jim bo uspelo"

"Slovenija stoji za njimi, medalja je pričakovana. Upam, da jim bo uspelo," ob tem še dodaja najuspešnejši posavski športnik tega tisočletja (če ne še kakšno leto ali dve nazaj). Kot pravi, "so takšni dogodki edinstveni, neponovljivi. Veselimo se vsakega koša, vsake zmage."

Pogovor s Kozmusom v četrtek na ePosavje.com

V pogovoru s Primožem Kozmusom, ki ga bomo na naših straneh objavili v četrtek, 5. avgusta, nam je razkril tudi svoje poglede na trenutno stanje v slovenskem športu, o atletiki in svetovnih rekordih mladih atletov. Beseda pa je nanesla tudi na ureditev statusa nekdanjih vrhunskih športnikov po končani športni karieri, na vprašanje, ki ga je v slovenski javnosti odprl v svoji aktivni športni karieri in po slabih 10 letih še ni urejen. 

(bš)

atletika
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja