Skip to main content
V Posavju 5.9° C Sobota, 27. 2024
06.10.2020
15:18
RK Krško, Jure Škafar
Foto: arhiv ePosavje
V 2. krogu 1. B slovenske rokometne lige so Brežičani in Krčani igrali pred domačimi gledalci, do zmage in novih dveh točk so prišli le slednji.

RK Krško : ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
31:28 (16:12)

RK Krško:
Perko, Glogovšek 2, Lipej 1, Škafar 6, Sobotič 1, Jazbec 1, Kastelic 2, Grobelnik 12(5), Resnik, Novak 3, Bojc, Ban 1, Vencelj, Škalički, Švalj 2, Kozole.

ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak:
Dolinšek - Kogoj 3, Kljun L. 4, Podmenik Mik, Kljun J.,  Regner 2, Hvala - Stojanovič, Gorjup 1, Gliha 5, Rot 2(1), Vidmar, Pangerc, Majzelj 3, Krese 5(3), Bandalo - Magrič 3, Lipužič, Puc.

Sedemmetrovke:
RK Krško 6(5), ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 6(4).

Izključitve:
RK Krško 12 minut, ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 8 minut.

Krčani do druge zmage in novih točk

Prve minute pripadle gostom, naslednje pa nič več

Krški rokometaši so nadaljujejo z zbiranjem točk, tokrat so vknjižnili novi dve ob zmagi proti ekipi ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Uvodne minute so pripadle gostom, ki so vodili /(tudi z dvema zadetkom prednosti pri 3:5) vse do 11. minute, ko je na 6:6 izenačil Grobelnik. Domači so nadto v nadaljevanju prevzeli pobudo in hitro povedli, v 18. minuti pa prvič vodili s tremi zadetki prednosti ob rezultatu 10:7. Še najvišja prednost v prvem delu je bila ob izteku igralnega časa, ko je za rezultat polčasa 16:12 zadel Škafar.

Gostje so bili v zadnjih minutah srečanja že zelo blizu

V prvih minutah drugega dela so domači prednost povečevali in v 38. minuti so vodili že s +5, ko je bilo 21:16. Gostje so se nato približali na vsega zadetek zaostanka pri 29:28, a so domači z zbrano igro v sami končnici tekme to le pripeljali do nove zmage in dveh točk. Pri domačih je bil z 12 zadetki najuspešnejši Grobelnik, pri gostih sta Gliha in Krese dosegla po pet zadetkov.

RK Brežice : ŠD Mokerc - KIG
28:32 (12:18)

RK Brežice:
Kajba, Kovačec 1(1), Tomšek J. 3, Tomše M., Bogovič 4, Ferenčak, Gerjovič 1, Kramar, Kučič 6, Marušič 2, Koprivc 4(2), Matjašič, Deržič 2, Gospodarič, Mladkovič 5, Brdik.

ŠD Mokerc - KIG:
Ponikvar, Pahor, Tanko 1, Černe, Marolt 2, Legen 4, Pekeč, Stopar 12(1), Štrukelj, Štamcar 2, Dular 1, Kastelic, Redek 1, Krivic 4, Tabaković 5(3), Mencej.

Sedemmetrovke:
RK Brežice 5(3), ŠD Mokerc - KIG 4(4)

Izključitve:
RK Brežice 10 minut, ŠD Mokerc - KIG 6 minut.

Brežičani dobro začeli, padli v luknjo

In minuto pred koncem prvega polčasa ostali brez starejšega od bratov Tomše

Brežičani so po delitvi točk v Sevnici tokrat v domači dvorani pričakali ekipo ŠD Mokerc - KIG. Prve minute srečanja so nakazale, da bo to napeto srečanje in da gostje ne bodo kar tako lahko odšli domov. Gol za gol in v 14. minuti so domači prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti, ko je za 7:5 zadel Deržič. Brežičani so v prvem polčasu še vodili pri 10:9 v 19. minuti, nato pa so gostje s serijo zadetkov v 27. minuti srečanja prišli do vodstva že s petimi zadetki prednosti pri 12:17. Dve minuti pozneje je moral pri Brežičanih zaradi rdečega kartona z igrišča starejši od bratov Tomše, polčas pa se je končal še z zadetkom več prednosti in rezultatom 12:18.

V drugem delu domači zaostajali že za deset zadetkov

Domači v nadaljevanju srečanja niso našli pravih rešitev, prednost gostov je bila v 48. minuti že (pre)visokih +10 pri 21:31, a so domači s serijo 5:0 rezultat do 53. minuti uspeli znižati na znosnih pet zadetkov zaostanka, nato pa jim v končnici srečanja kaj več kot še znižati na še en zadetek zaostanka manj ni uspelo. Srečanje se je tako končalo z rezultatom 28:32 (12:18). Pri domačih je bil s šestimi zadetki najboljši strelec Kučič, pet jih je dosegel Mladkovič, po štiri pa Koprivc in Bogovič. Pri gostih je z 12 zadetki izstopal levi zunanji igralec Stopar.

RK Grosuplje : RK Sevnica
24:32 (12:14)

RK Grosuplje:
Magdalenič, Kitak, Rede, Ferkulj 3, Pršina 3, Stare, Pišek, Plut 7, Slemenjak 2, Harbaš 2, Verbič, Zafran, Horžen 4, Lukan 1, Zakotnik, Cigale 1.

RK Sevnica:
Zorič 4, Stegne 6, Pinterič, Mrgole 9, Kos, Kolman 1, Kadilnik V., Kuhar 6, Janv, Nunčič, Cigler 6, Kadilnik T., Kozole, Blatnik, Kroflič, Novšak.

Sevničani do prve zmage v novi sezoni

Prvič so povedli v 24. minuti

Sevniški rokometaši so v Grosuplju prišli do prve zmage v novi sezoni 1. B slovenske rokometne lige. Do prvega vodstva na srečanju so se morali kar precej potruditi, ko je nato v 24. minuti Stegne zadel za 8:9, po katerem se je sevniškim rokometašem le odprlo, polčas pa so končali z dvema zadetkoma prednosti in rezultatom 12:14.

Dve minuti pred koncem vodili s +10

Tudi v nadaljevanju drugega dela so prednost uspeli ohraniti in držati na varni razdalji, v 45. minuti so prvič povedli s petimi zadetki prednost, pet minut pozneje pa že z osmimi zadetki. Z dvema zaporednima zadetkoma Kuharja so nato v 58. minuti prišli do najvišje prednosti na srečanju, ko je bilo na semaforju 22:32 in +10. Za domače sta zadela le še Habraš in Cigale, Sevničani pa so se lahko veselili visoke zmage. V sevniški ekipi je devet zadetkov dosegel Mrgole, po šest pa Stegne, Cigler in Kuhar, v domači ekipi je bil s sedmimi zadetki najboljši strelec Plut.

Kako naprej?

Naslednji petek v Sevnici še en posavski derbi

Že naslednji krog prinaša še en posavski derbi, naslednji petek v Sevnici gostujejo Krčani, Brežičani pa v soboto odhajajo na gostovanje v Železnike.

(bš)

krško
brežice
sevnica
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi