Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
29.05.2021
19:38
Posavski rokometni derbi Krčanom
Foto: arhiv ePosavje
V končnici za prvaka 1. B slovenske rokometne lige sta bili v petkovem večeru dve tekmi, posavski derbi v Brežicah so z zadetkom razlike dobili Krčani.

RK Brežice : RK Krško
28:29 (14:13)

RK Brežice:
Kajba, Topolovec, Bogovič 4, Kučič 7(1), Koprivc 8(1), Bošnjak 8, Verstovšek, Kostanjšek 1, Brdik.

RK Krško:
Perko, Glogovšek, Lipej 1, Škafar 2, Kastelic 3, Romih, Grobelnik 8, Rantah 6(2), Novak 1, Ban 7(2), Požeg, Škalički, Švalj 1, Kozole, Baznik.

Sedemmetrovke:
RK Brežice 4(2), RK Krško 5(4)

Izključitve:
RK Brežice 2 minuti, RK Krško 8 minut.

V Brežicah veselje Krčanov

Mrk Krčanov v prvem delu

Prvi zadetek na srečanju so v statistiko vpisali Brežičanom, ko je bil uspešen Bošnjak. Krčani so izenačili in povedli po dveh zadetkih Rantaha, Kastelic pa je Krčane v 8. minuti prvič popeljal v vodstvo. Gostje so v 12. minuti prvič vodili s tremi zadetki prednosti, nazadnje s takšno razliko še tri minute pozneje, Brežičani pa so Krčane ulovili deset minut pozneje, ko je v 25. minuti Koprivc zadel za 12:12. Pomagala ni niti minuta odmora krškega trenerja Kukavice, Brežičani so z delnim izidom 4:1 dobili prvi polčas, končal se je z rezultatom 14:13.

Brežičani v drugem zaostajali že za štiri zadetke

V drugem delu so prvi zadeli Krčani, uspešen je bil Škafar. In v nadaljevanju srečanja skoraj podoben scenarij, kot v prvem delu. V 47. minuti so Krčani povedli s štirimi zadetki prednosti, bilo je 21:25. Ne samo, da so domači v treh minutah, od 49. do 52. minute, izenačili, Koprivc je v 52. minuti domače povedel v vodstvo s 26:25. Minuta odmora krškega trenerja je tokrat učinkovala, Grobelnik je izenačil na 26:26, Ban pa tri minute pozneje iz sedmih metrov zadel za 26:28. Krčani so zadnji minuti odigrali brez izključenega Škafarja, Bogovič je znižal na 27:28, Grobelnik je Krčane znova povedel na +2, da bi Kučič znova pripel Brežičane na zadetek zaostanka. Krški trener je vzel še drugo minuto odmora, kar pa je bilo dovolj za zmago z 28:29 in novi točki sta odplavali po Savi navzgor.

Sevničani v soboto

V končnici za izpad bodo sevniški rokometaši v soboto v domači dvorani gostili ekipo Škofljice Pekarne Pečjak. Z zmago bi uradno, teoretično in praktično, tri kroge pred koncem potrdili obstanek v ligi.

(eP)

rokomet
krško
rokometni klub krško
rk brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja