Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
06.07.2020
18:26
Rokometna tržnica, 6. julij 2020
Grafika: ePosavje.com
Na rokometni tržnici je živahno in v dogajanje so bili v minulih dneh vključeni tudi posavski akterji in klubi. Poglejmo nekaj zanimivosti.

Uroš Šerbec v Avstrijo

Novi trener SC Ferlach

Uroš Šerbec, nekdanji trener RK Krško, bo v novi sezoni treniral ekipo SC Ferlach. Ekipa iz Borovelj na avstrijskem Koroškem je lani v avstrijskem prvenstvu zasedla 4. mesto. Šerbec bo na trenerskem položaju zamenjal Hrvata Sinišo Markoto, ki bo v novi sezoni vodil Maribor Branik.

Gorazd Škof ostaja v Nemčiji

Podaljšal pogodbo še za leto dni

S Ferlachom je povezana še ena posavska rokometna legenda. Gorazd Škof, 43-letni vratar, se je namreč novembra lani iz tega kluba preselil v nemško Bundesligo k ekipi Eulen Ludwigshafen. Pišečan je konec junija podaljšal pogodbo z nemškim prvoligašem še za leto dni. "Škof ima veliko zaslug za naše odlične igre v minuli sezoni. Odličen je na treningih, ima zelo pozitiven pristop in zelo sem vesel, da bo pri nas igral še eno leto," je ob tem za klubsko spletno stran povedal Benjamin Matscchke, glavni trener ekipe.

Vladan Lončar iz Dobove v Velenje

Podpisal enoletno pogodbo

V Dobovi so ostali brez Vladana Lončarja. Mladi občanski reprezentant Bosne in Hercegovine je podpisal enoletno pogodbo z ekipo Gorenje iz Velenja. Zoran Jovičić, trener Velenjčanov, ob tem pravi, da, "smo bili primorani v kratkem času najti zamenjavo za Okleščena in mislim, da smo glede na zmožnosti kluba našli na trgu najbolj optimalno rešitev. Vesel sem, da v naš klub prihaja ambiciozen, motiviran igralec, ki pozna našo ligo in je tudi sam imel že od nekdaj željo priti v Velenje. Upam, da se bo v sezoni, ki prihaja s svojimi igrami tudi dokazal in izkazal kot prava okrepitev."

"Ponujeno priložnost sem z veseljem sprejel"

Lončar je bil ob podpisu pogodbe zelo vesel. "Že pred prestopom v Pick Szeged je bilo Velenje na mojem seznamu klubov, za katere si želim igrati in vesel sem, da se je sedaj ponudila priložnost, ki sem jo seveda z veseljem sprejel. Gorenje Velenje je bilo vedno veliko ime v rokometnem svetu, tako, da ambicije so velike in zagotovo bomo v sezoni, ki prihaja poskušali narediti kar največ, se boriti do konca in dokazati našo kvaliteto, tako v Sloveniji kot tudi v Evropi."

Gašper Dular iz Krškega v Trebnje

Trebanjci pa so se okrepili (tudi) s Krčanom Gašperjem Dularjem. "Vesel sem, da prihajam v RK Trimo Trebnje. Gre za organiziran in ambiciozen klub, kamor sem prišel garati za minutažo in rezultat. Verjamem, da se bom dobro vklopil v ekipo," je ob tem povedal 20-letni 195 cm visoki levi zunanji igralec.

(eP)

rokomet
krško
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja