Skip to main content
V Posavju 3.8° C Sobota, 27. 2024
06.01.2023
10:16
Benjamin Šeško
Foto: Red Bull Salzbrug
Eden večjih svetovnih nogometnih magazinov FourFourTwo (442) je Radečana Benjamina Šeška uvrstil na seznam 50 najbolj obetavnih mladih nogometašev na svetu. In to na zelo visoko mesto!

Šeško na seznamu 50 najbolj obetavnih nogometašev

RADEČE Nogometni magazin FourFourTwo z več kot milijon sledilcev na Facebooku in dobrega pol miljona njih na Twitterju je v sredo objavil seznam 50 najbolj obetavnih mladih nogometašev, na katere bo potrebno biti pozoren v letu 2023. Na seznamu je še enkrat več radeški čudežni deček Benjamin Šeško. Že v posavskem športnem pregledu leta 2022 smo zapisali, da je lani Šeško pokazal, iz kakšnega testa je. Radečan se je lani odlično predstavil v dresu svojega RedBull Salzburga, zablestel je v dresu slovenske članske nogometne reprezentance in postal prvi napadalec Slovenije, za nameček pa bo v novi sezoni še vedno nosil dres rdečih bikov, le da bo avstrijskega zamenjal z nemškim dresom Leipziga.

"Primerjave s Haalandom so očitne"

Že omnenjeni športni magazin je Benjamina Šeška uvrstil na 3. mesto najbolj obetavnih najstnikov, ki bodo krojili prihodnost svetovnega nogometa. Kot pravijo, so primerjave z norveškim strojem za zadetkem Erlingom Haalandom več kot očitne. Ob tem dodajmo, da je Šeško na tekmi reprezentanc Slovenije in Norveške povsem zasenčil člana Manchester Citya. Za Šeška pišejo, da se kljub svoji višini lahko premika skozi gostujočo obrambo z vrtoglavo hitrostjo. Dvonogi in močan 19-letnik je, tako pišejo na FourFourTwo, nova vrsta napadalca z veliko nostalgije in nogometnih začetkov.

Manchester United, Football Manager in nemški nogomet

Ob tem izpostavljajo, da se je zanj v poletnem prestopnem roku zanimal Manchester United in da ga je skoraj vsak uporabnik spletne igre Football manager vzel v svojo ekipo. Za julijsko selitev v nemški Leipzid napovedujejo, da bo Šeško ob selitvi poljskega golgeterja Roberta Lewandowskega v špansko Barcelono s svojo novo ekipo RedBull Leipzid dobil krila in pokazal, da je - kot bi rekli v naših krajih - vreden svojega denarja.

Za Šeškom tudi Gavi in Garnacho

Na tem seznamu sta za Šeškom tudi dva mladeniča, ki sta v zadnjem opozorila nase z dobrimi igrami v dresu Barcelone in Manchester Uniteda. Gavi je na 4. mestu lestvice, Alejandro Garnacho zaseda 8. mesto.

nogomet
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja