Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
06.03.2023
08:31
Sevniški karateisti blesteli na Hrvaškem
Foto: KBV Sevnica
Sevniški karateisti so bili minuli vikend uspešni v fullcontact karate borbah in katah. Na Hrvaškem so osvojili pet medalj, od tega dve zlati, eno srebrno in dve bronasti.

Sevniški karateisti blesteli na Hrvaškem

SVETA NEDELJA, HRVAŠKA V soboto je v Sveti Nedelji na Hrvaškem potekal eden močnejših Kyokushinkai karate turnirjev v tem delu Evrope. Pod okriljem Kyokushinkai KK Domenica v sodelovanju s Hrvatskim Kyokushinkai karate savezom so na tem prestižnem tekmovanju nastopili tekmovalci in tekmovalke iz 11 držav Avstrije, Belgije, Danske, Nemčije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Švice in Hrvaške.

Fotogalerija (Foto: KBV Sevnica):

V dopoldanskem delu tekmovanja sta se v Kyokushin katah uspela zavihteti na zmagovalni oder le Tilen Požun, na 2. in Aljaž Rutar na 3.mesto. Gašper Sladič in Maksimiljan Stopar sta v prvem krogu zmagala, v drugem pa žal izgubila. Daliji Okanović se žal ni uspelo uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja. Močna konkurenca tekmovalcev v kontaktnih borbah pa v nadaljevanju tekmovanja naših mladih karateistov ni ustavila pred "pohodom" na zmagovalni oder.

V vsak dvoboj so krenili s polno mero samozavesti in odločni, da premagajo svojega nasprotnika. To je uspelo Aljažu Rutarju in Marku Hočevarju, ki sta pometla s svojo konkurenco in na koncu zasluženo osvojila 18. Domenica Kyokushinkai pokal in zlato medaljo. Medaljo v borbah je uspelo osvojiti še Maksimiljanu Stoparju, ki je po izjemnih borbah na koncu osvojil odlično 3. mesto.

KBV Sevnica

borilni športi
kbv sevnica
sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja