Skip to main content
V Posavju 3.3° C Torek, 30. november 2021
20.10.2021
08:49
Žana Colarič
Foto: Plesni klub Lukec Krško
V nedeljo, 17. oktobra 2021, je v Budvi v Črni Gori potekalo svetovno prvenstvo mednarodne plesne zveze WADF (World Artistic Dance Federation). Prvenstva so se udeležile tudi plesalke iz Lukca.

Žana Colarič svetovna podprvakinja zveze WADF

KRŠKO Najprej se je kot solistka predstavila Žana Colarič, ki je nastopila v kategoriji modern starejše mladinke. Z odličnim pol finalnim nastopom si je priplesala finale v katerem je svoj nastop še izboljšala in na koncu osvojila 2. mesto in naslov vice svetovne prvakinje.

Žana je nastopila tudi v skupini, kjer so poleg nje nastopile še Klara Kostrevc, Urška Vehovar, Ema Zildžovič, Pia Naja Kukec in Zara Pohle. V kategoriji modern male skupine starejši mladinci so plesalke prav tako prepričljivo opravile svoj nastop in na koncu osvojile bronasto medaljo. Lukci so tako v letošnji sezoni zbrali že tri medalje na velikih mednarodnih tekmovanjih, kar je izjemno za krški plesni klub.

Fotogalerija (Foto: Plesni klub Lukec Krško):

Ob robu svetovnega prvenstva v Budvi je potekala tudi letna generalna skupščina mednarodne plesne zveze WADF na kateri so izvolili tudi novo vodstvo zveze. Športni direktor PK Lukec, Dušan Vodlan, je bil na tej skupščini izvoljen na mesto podpredsednika zveze, kar je še eno veliko priznanje za njegovo življenjsko predanost plesu in razvoju plesne dejavnosti v Posavju, Sloveniji in svetu.

Plesni klub Lukec Krško

plesni klub lukec
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja