Skip to main content
V Posavju 22.2° C Ponedeljek, 21. september 2020
17.01.2020
12:54
Grafika: Ansat TV
Na posavski televiziji Ansat TV so v seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah tokrat pogledali, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v decembru 2019.

Iz naših občin - Brežice, december 2019

Obnova Borštnikove ulice v Brežicah

V Brežicah so namenu predali obnovljeno Borštnikovo ulico, decembra pa je v mestu potekalo še nekaj ureditev cestne infrastrukture.

Projekt Pametne vasi za jutri

Pametne vasi za jutri je naslov projekta sodelovanja na temo ohranitve vitalnosti slovenskega podeželja, ki ga izvaja LAS Posavje. V Brežicah so pripravili okroglo mizo, na kateri so predstavili izvedeno analizo, ki je zajemala trajnostno oskrbo, pomoč na domu, zdravstveno nego in trajnostno mobilnost na podeželju ter določili potrebne kapacitete zdravstvene in socialne infrastrukture za oskrbo starostnikov.

Večgeneracijski center v Brežicah

Brežiška enota Večgeneracijskega centra Posavje je pripravila dogodek z naslovom Druženje povezuje, na katerem so se s kulturnim programom spomnili dela v letu 2019.

Ribe na šolskih krožnikih

V Posavju so lani poleti začeli s skupnim projektom Ribe na šolskih krožnikih, za katerega so pridobili nekaj več kot 185 tisoč evrov iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Osnovni cilj projekta je povečati ozaveščenost ljudi o zdravi prehrani in povečati prehrano z ribami in ribjimi izdelki.

Pregled leta 2019 v občini Brežice

Ob koncu lanskega leta so se v Brežicah ozrli na dogodke, projekte ter uspehe, ki so ga zaznamovali.

(eP)

brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja