Skip to main content
V Posavju 21.5° C Sreda, 12. avgust 2020
29.11.2019
09:43
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 385 o obnovi Tončkovega doma na Lisci, ponovni uporabi in spremenjenih navadah ter mantrailing šolanju psov v Brežicah.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 385, 26. november 2019

Obnova strehe Tončkovega doma na Lisci

V teh dneh poteka obnova strehe na Tončkovem domu na Lisci. Obnova je del celostnih ureditev Tončkovega doma in okolice, ki jih Občina Sevnica izvaja po prevzemu lastništva. Trenutne ugodne vremenske razmere omogočajo hiter napredek izvedbenih del.

Ponovno uporabo spremeni v navado

Vsako leto tretji teden v novembru poteka Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki je namenjen preprečevanju nastajanja odpadkov. Pobuda vsako leto pozornost nameni drugi temi, letos je poudarek na ponovni uporabi. Da lahko že z majhnimi koraki veliko naredimo za manj odpadkov, so obiskovalcem v nakupovalnem centru Qlandia v Krškem predstavili predstavniki družbe Kostak. Na stojnici so delili nakupovalne vrečke za večkratno uporabo in posodice za shranjevanje odpadnega jedilnega olja.

V Brežicah na mantrailing šolanju 33 psov

V mesecu oktobru in novembru so v Brežicah potekali trije mantrailing vikendi, katerih se je udeležilo kar 33 psov in njihovih vodnikov. Gre za že peto zaporedno izvedbo intenzivnega 3-dnevnega urjenja mantrailing psov, ki se učijo sledenja po osebnem vonju. Vikend izobraževanje poteka pod vodstvom mednarodno licencirane mantrailing inštruktorice in vodnice reševalnega psa Simone Potočar Agrež ter njene ekipe, poleg številnih treningov pa so pasji dogodivščini v Brežicah dodana tudi zanimiva predavanja ter prijetno druženje.

(eP)

posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja