Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
09.04.2020
20:01
Grafika: Ansat TV
Tudi prvi aprilski Posavski tednik je bil v znamenju epidemije z virusom COVID19. V nadaljevanju torkova oddaja in napoved tem v tokratni 49. minut dolgi oddaji.

Posavski tednik 404, 7. april 2020

V občini Krško zaenkrat ni potrjene okužbe z novim koronavirusom. Z županom Miranom Stankom smo se pogovarjali o ukrepih, ki jih je občina sprejela in tudi o tem, kako trenutno stanje vpliva na najpomembnejše naložbe. Ostajamo v Krškem. Preverili smo, kako poteka delo tistih, ki skrbijo za ustrezno kakovost pitne vode ter reden odvoz odpadkov in njihovo predajo v nadaljnjo predelavo.

Kako so te dni obremenjene internetne povezave?

Epidemija novega koronavirusa in posledični ukrepi spreminjajo tudi način uporabe interneta in internetnih storitev. Pouk poteka na daljavo, prav tako delo, kjer je le mogoče, pri tem pa se upravičeno postavlja vprašanje, ali današnje internetne povezave in spletne storitve vzdržijo nenadoma močno povečano breme, ki ga povzroča delo od doma?

Pogovor s predsednico Društva Sonček Posavje

V povezavi z epidemijo novega koronavirusa je bilo veliko povedanega o ranljivih skupinah, pri katerih je verjetnost težjega poteka bolezni večja kot pri drugih. Kako pa je z osebami s posebnimi potrebami? Pogovarjali smo se s predsednico Društva Sonček Posavje Natašo Solomun.

Pogovarjali smo se tudi z družinsko terapevtko

Kako preživeti izolacijo, da virus ne prizadene naše duševnosti? Kako se spopasti z nastalo situacijo, kako osvojiti nove veščine in kako je z družinskimi odnosi? Odgovore na ta vprašanja smo poiskali pri svetovalki in družinski terapevtki Katji Knez Steinbuch.

(eP)

posavski tednik
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja