Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
11.10.2022
15:03
Foto: ePosavje.com
Za župana Občine Brežice vnovič kandidira Ivan Molan, ki je na tem položaju že 17 let. Kandidira, ker meni, da je za razvoj pomembna kontinuiteta.

Kandidira s podpisi volivcev

"Izkazalo se je, da je kontinuiteta najbolj pomembna za razvoj občine, saj je ta možen le s projekti, ki so zastavljeni za pet, deset let. V občinski upravi imamo ekipo, ki zna pridobivati sredstva, ki zna razvijati občino Brežice in zato sem se tudi odločil za kandidaturo. K temu me tudi obvezuje veliko število podpornikov, okoli 640 jih je celo prišlo na upravno enoto podpisati oz. oddati podporo." Ivan Molan namreč kandidira z zbranimi podpisi volivcev. Na novinarski konferenci, ki je potekala v Mestni hiši Brežice so ga podprli direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević, direktorica občinske uprave Občine Brežice Patricia Čular in direktorica ZPTM Brežice Katja Čanžar, ki z Molanom sodelujejo že vrsto let in so izpostavili njegovo strpnost, sodelovanje in povezovanje.

"Aktivna politika na vseh področjih"

Med ključnimi vsebinskimi poudarki Molan izpostavlja, da se "občina Brežice razvija na izjemno širokem področju in je moj slogan Za aktivne Brežice, kar pomeni, da želimo na vseh področjih voditi aktivno politiko. Predvsem želimo, da se društveno in družbeno življenje postavita nazaj v stare tirnice. Tu gre za sodelovanje z društvi, javnimi zavodi in z vsemi občani, ki želijo sodelovati." Druga točka, ki jo omeni, je nadaljevanje infrastrukturnih projektov. "Tu gre za predvsem za trajnostni razvoj na vseh področjih – od razvoja kolesarskih poti, obvoznic, mostu na Borštu, ter seveda vodovodnih in kanalizacijskih sistemov." Še naprej bo vodilo enakomeren razvoj vseh krajevnih skupnosti, dodaja Molan. "Kot župan ne sklepam koalicij in opozicij, kjer bi se delili na leve, desne, naše, vaše, ampak bom, tako kot do sedaj, povabil vse občinske svetnike, ki želijo delati v dobrobit občine Brežice, k sodelovanju, kar se je v preteklosti izkazalo kot izjemno dobro, saj smo praktično vse proračune sprejeli soglasno, kar pomeni, da smo gradili v vseh krajih, glede na to, da svetniki prihajajo z različnih območij."

Nadaljevanje začrtanega programa

Občina Brežice bo še naprej turistična občina, ki bo hkrati močno upravno središče Posavja, dodaja Molan. "Gre tako za prireditve, povezane s športom in kulturo. Pomembno vlogo imajo gasilska društva, saj je naše območje tudi precej obremenjeno z raznimi nevarnostmi, tako da lahko rečem, da bo Občina Brežice nadaljevala z začrtanim programom, to je pa seveda tudi izgradnja novih šol po programu – v Artičah, Globokem in Brežicah. Prepričan sem, da moje nadaljnje županovanje vodi občino Brežice v smer razvoja in stabilnosti."

Na predstavitvi kandidature se je med drugim dotaknil projekta drugega bloka jedrske elektrarne Krško. Ob tem je dejal, da bi bilo treba, v primeru, da pride do omenjenega projekta, v celotnem Posavju pripraviti razvojni koncept, ki bi prinesel več, kot le odškodnino, okoli katere se "samo prepiramo." Treba je poskrbeti za to, da pridobimo dodatne programe v šolstvu in zdravstvu, da pridobimo nova visokotehnološka podjetja, ki bodo občanom nudila delo, zaslužek in kvalitetno življenje, je sklenil Molan.

(eP)

volitve
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja