Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
08.09.2022
14:00
Iztok Starc, Krško
Iztok Starc je v sredo napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Krško. 49-letnik bo kandidiral s podporo stranke SLS in NSi, kandidiral bo tudi na listi za občinski svet.

Iztok Starc kandidat za župana Mestne občine Krško

KRŠKO V krškem mestnem parku se je predstavil kandidat za župana Mestne občine Krško Iztok Starc. 49-letni odvetnik Iztok Starc je SLS-ov kandidat za župana Mestne občine Krško. Na javni predstavitvi kandidature, ki je v sredo potekala v Mestnem parku Krško, je dejal, da se je zanjo odločil zaradi izziva. "Vodenje tako velike občine s takšnim razvojnim potencialom je že samo po sebi izziv. Nadalje, za kandidaturo sem se odločil, ker menim, da bi s svojim znanjem, izkušnjami in dosedanjim delom bil kos spopasti se z izzivi prihodnosti. In nenazadnje, za kandidaturo sem se odločil tudi zato, ker sem odprt za povezovanje, za sprejemanje novih in svežih idej."

Kdo je Iztok Starc?

Iztok Starc prihaja iz Krškega, v naselju Spodnji Grič živi že vse svoje življenje. "Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani pravnik s pravosodnim izpitom in z licenco za odvetnika. Svojo karierno pot sem začel z delom v občinski upravi, kjer sem bil v kabinetu župana zaposlen dve leti, nato sem svojo poklicno pot nadaljeval na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kjer sem skozi enajst let prehodil celotno karierno pot javnega uslužbenca – od pravnega svetovalca, vodje oddelka, do direktorja območne enote, sedaj sem pa že enajst let odvetnik, pred desetimi leti pa sem soustanovil prvo odvetniško družbo s sedežem v Posavju, odvetniško družbo Grilc, Starc in partnerji, je povedal o sebi.

"Trije glavni izzivi prihodnosti"

Program, s katerim kandidira, izhaja iz izzivov prihodnosti, ki so pred mestno občino Krško. "Trije glavni izzivi prihodnosti, ki jih skozi program izpostavljam, so umeščanje in izgradnja drugega bloka jedrske elektrarne Krško, utrditev in krepitev položaja Mestne občine Krško kot središča v samostojni pokrajini Posavje ter ustvariti privlačno bivalno okolje za vse kategorije prebivalstva in za gospodarstvo."

JEK2, središče v samostojni pokrajini Posavje, privlačno bivalno okolje

Skozi program se kot rdeča nit pojavlja tudi vizija prihodnosti mestne občine Krško, ki temelji na dveh izhodiščih, in sicer postavi upravno, gospodarsko, kulturno in izobraževalno središče v samostojni pokrajini Posavje ter ustvariti privlačno bivalno in delovno okolje, v katerega se bodo mladi radi vračali, tu živeli, delali, si ustvarili družino. "In tudi okolje, v katerem se bo varno in udobno postarati in preživeti jesen svojega življenja ter okolje, ki bo spodbudno za razvoj obrti, podjetništva, gospodarstva, kmetijstva in turizma," je še dodal Iztok Starc.

Iztok Starc, napoved kandidature

Kandidiral bo na listi Slovenske ljudske stranke

Iztok Starc kandidira na listi Slovenske ljudske stranke, njegovo kandidaturo podpirajo tudi Nova Slovenija, aktualni župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko in poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič. »"Na listi Slovenske ljudske stranke kandidiram tudi za člana občinskega sveta." V izjavi za medije je Starc še dodal, da v prostem času veliko kolesari, v mladosti pa je igral košarko, rokomet in nogomet.

krško
volitve
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja