Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
26.08.2022
09:03
Janez Kerin
Foto: ePosavje.com
Janez Kerin je v četrtek v Krškem napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Krško.

Kerin napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Krško

KRŠKO Janez Kerin je v četrtek napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Krško. Med poudarki svojega programa izpostavlja izboljšanje gospodarskega in obrtniškega razvoja v Mestni občini Krško in mladim družinam nuditi boljše in kvalitetnejše življenje, hkrati pa poudarja nadgradnjo in osvežitev obstoječe infrastrukture. Med potrebnimi spremembami je po njegovem potrebna sprememba solastništva za stanovanja mladim družinam. O programu podrobneje sicer Kerin ni želel govoriti. "O programu podrobneje bo časa še dovolj, vsi mediji boste vabljeni. Danes sem program opisal na splošno, tako da o tem danes ne morem govoriti."

O pričakovanjih in protikandidatih

Na naše vprašanje, kaj pričakuje od letošnjih volitev in kako ocenjuje (zaenkrat javno najavljena) preostala dva protikandidata (Iztoka Starca in Dušana Šiška), Kerin odgovarja, da "vse dobro." Kerin verjame, da je pred njimi "trimesečni maraton na dolge proge. Verjamem, da imamo vsi veliko dobrih stvari. Nekatere stvari so težje izvedljive. Verjamem, da se bomo vsi po najboljših močeh trudili, da bomo čimboljše delovanje z občane Mestne občine Krško."

Predsednik nadzornega odbora

"Svoje prednosti vidim predvsem v tem, da sem v zadnjem mandatu opravlja funkcijo predsednika Nadzornega odbora Mestne občine Krško in kot takšen sem dejansko zelo podrobno spoznal delo Mestne občine Krško, kakor tudi delo, ki ga opravljam po poklicni liniji. Natanko vem, kaj se ne sme delati in kako se mora delati. To želim prenesti na našo lokalno skupnost," dodaja Kerin.

O proračunskih sredstvih za šport in kulturo

Na področju šolstva, kulture in športa pravi, da je osnovni problem v tem, da proračunska sredstva, namenjena za šport in kulturo, so skupna s sredstvi za uvedbo v infrastrukturo. "Tukaj je potrebno deliti sredstva, ki so namenjena infrastrukturi od sredstev, ki so namenjena za dejavnost (za trenerje, za režiserje)."

S podpisi volilk in volilcev

Kot pravi, bo kandidiral kot neodvisni kandidat, podporo bo zbiral s podpisi volilk in volilcev. Kerin je hkrati zaprosil društvo Modra smer, "da bi bila moj predstavnik na letošnjih lokalnih volitvah."

Valentinc: "Kerin je član Društva Modra smer"

Predsednik društva Modra smer Mitja Valentinc pravi, da je Kerin njihov član. "Imeli smo redni zbor v ponedeljek, 22. avgusta, kjer je predstavil svojo kandidaturo. Predstavil se je s svojim programom, je zelo dober in kredibilen kandidat." Valentinc dodaja, da so se takrat odločili, "da bomo na nadzornem zboru dodali še to funkcijo, da se o tej podpori odloči. Prosil nas je, če bi postali njegovi zastopniki in ga zastopali na lokalnih volitvah za župana mestne občine Krško. Kar se tiče našega društva, ustanovljeno je bilo pred enim letom, zbrala se nas je skupina somišljenikov. Kot že samo ime društva pove, smo želeli aktivirati občane, da participirajo svoje ideje in te ideje tudi uresničujemo."

"Nismo politična stranka"

O društvu pravi, "da ne glede na to, da smo društvo, nismo politična stranka, nimamo neke moči, vendar vsak glas šteje. Več kot nas jee, več lahko naredimo, tako se je že zgodilo, da smo podali nekaj dobrih predlogov županu mestne občine ali občinskem svetu in so se po tem tudi realizirali, kar pomeni, da je možno vse narediti, v kolikor se nas zbere dovolj, dajemo dobre ideje, stopimo skupaj in smo aktivni. Naša želja je aktivirati naše občane, ker je ta del sedaj malo zamrl."

S svojo listo na volitve

Valentinc je še povedal, da želijo z listami in s kandidati v posamezne volilne enote. "Tukaj je le še vprašanje ali bomo mi zastopniki gospoda Janeza Kerina, v vsakem primeru pa je on neodvisni kandidat, ki bo v kandidaturo šel s pobiranjem podpisov. Enako pa bomo morali naredili tudi mi v društvu." Poleg županskega kandidata so sicer na novinarski konferenci sodelovali še Uroš Brezovšek, Luka Šebek in Petra Mlakar.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

krško
volitve
politika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja