Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
08.10.2022
11:05
V petek se je na novinarski konferenci predstavila Mojca Florjanič, ki je skupna kandidatka strank Gibanje Svoboda, Levica, Socialni demokrati in DeSUS za županjo Občine Brežice.

V kandidaturo s podporo štirih strank

Mojca Florjanič se je za kandidaturo odločila, ker je, kot pravi, človek izzivov. "Mislim oz. ocenjujem, da je ta izziv sedaj zame ravno pravšnji. Drugi razlog je bil ta, da se je Brežicam kot prvi občini in očitno edini občini v Sloveniji uspelo združiti na način, da so se v skupen podjem povezale štiri leve stranke, in sicer Gibanje Svoboda, Levica, Socialni demokrati in DeSUS, na način, da stopamo skupaj s koalicijskim sporazumom pred volitvami in tudi po volitvah. To mi je dalo nekakšen znak oz. znamenje, da znamo stopiti skupaj." Predstavniki omenjenih strank mag. Nataša Avšič Bogovič iz Gibanja Svoboda, Petek Dirnbek Vatovec iz Levice, Matija Kolarič iz Socialnih demokratov in Dragotin Sotler iz stranke DeSUS so jo podprli tudi na novinarski konferenci, ki je potekala v Mestni hiši Brežice. Florjaničeva sicer kot tretji razlog za kandidaturo navaja, da "sem človek, ki se v življenju ne ustraši prav pogosto in mislim, da je bila kombinacija z neko pozitivno energijo razlog, da sem se za to odločila."

Gospodarstvo, turizem, stanovanjska politika, skrb za starejše ...

Poleg razlogov za kandidaturo predstavi ključne vsebinske točke programa. "Mislim, da imajo Brežice ogromen potencial – naravni, kulturni, zgodovinski, turistični in potrebujejo neko spremembo, novo energijo, zagon, skratka zgodbo, ki bo dala dodano vrednost," pravi Mojca Florjanič. Najprej se dotakne področja gospodarstva, saj meni, da potrebujejo nove, močne gospodarske družbe in nov kapital za gospodarski napredek Brežic. Nadalje izpostavi stanovanjsko politiko. "Moramo poskrbeti za to, da se mladi po študiju vračajo nazaj v Brežice oz. da od tu ne odhajajo. Edini način, da to zagotovimo, so pa primerne cene nepremičnin oz. subvencionirane najemnine." Tretja točka, ki jo izpostavi, je turizem. "Naši vinarji se lahko postavijo ob bok Bricem, Vipavcem in menim, da lahko z uspešno skupno zgodbo predstavijo pomemben segment brežiškega turizma. Enako razmišljam, da je treba nazaj oživiti staro mestno jedro in gostom, ki pridejo v Brežice, ponuditi tako imenovano butično turistično ponudbo. To pomeni, da za vsakega gosta najdemo primerne spalne kapacitete ter gostinske in turistične znamenitosti," dodaja. V svojem programu daje poudarek področju skrbi za starejše občane. "To pomeni, da moramo za starejše zagotoviti primerne in zadostne kapacitete ter nove oblike bivalnih skupnosti." Nikakor ne smemo pozabiti na naše odlične športnike ter vrhunske kulturnike in iz sredstev proračuna poskrbeti za njihov še boljši in naprednejši razvoj, izpostavlja kandidatka za brežiško županjo. Pri področju infrastrukture občne Brežice pa poudarja, da jo je treba enakomerno porazdeliti po posameznih delih občine, "torej primerno povezati krajevne skupnosti in poskrbeti, da je infrastrukturna ureditev enaka po posameznih delih občine."

Fotogalerija (Foto: Gibanje Svoboda):

Brežičanka, pravnica, kulturnica in mama

Mojca Florjanič je stara 51 let in že vse življenje živi v Šentlenartu v Brežicah. "Po poklicu sem univerzitetna diplomirana pravnica in že ves čas sem zaposlena na Finančni upravi Republike Slovenije. Moja celotna karierna pot se je odvila ravno tam. Najprej sem se zaposlila kot pravnica, potem sem vodila službo za splošne zadeve in zadnjih sedem let vodim sektor za izvršbo Finančnega urada Brežice, in sicer za vse tri občine – Krško, Brežice in Sevnico." Popoldne je njena najpomembnejša funkcija biti mama, poudarja, poleg tega pa je prostovoljka. "Delujem dobrodelno, tako v okviru lokalne skupnosti kot tudi državnih institucij," izpostavlja. Je tudi amaterska kulturnica, ustanoviteljica in predsednica Kulturnega društva Drugi oder, ki je ravno v teh dneh obeležilo svojo 10. obletnico delovanja. "Tisti, ki me bolje poznajo, pa vedo, da sem zadnja tri leta tudi sommelierka, trenutno prve stopnje, sedaj bom opravljala izpit druge stopnje, zato je ta moja želja po izboljšanju turizma v občini Brežice še toliko bolj močna."

(eP)

volitve
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja