Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
18.11.2022
17:40
Soočenje županskih kandidatov, Sevnica 2022
Foto: ePosavje.com
Nekaj je (z veliko verjetnostjo) gotovo. V prvem krogu županskih volitev bomo v Sevnici dobili župana. Kandidaturo sta vložila dva kandidata, v četrtkovem večeru smo ju gostili na soočenju v živo.

Soočenje županskih kandidatov - Sevnica 2022

SEVNICA Le še dober teden dni je do letošnjih lokalnih volitev, ko bomo v nedeljo, 20. oktobra, izbirali županje in župane, člane občinskih svetov ter krajevnih skupnosti. V četrtek smo v goste povabili kandidata za župana občine Sevnica Srečka Ocvirka in Aleša Žiberta. Kratko zgodovino lokalnih volitev v občini Sevnica in načrtih za v prihodnje smo objavili v zapisu Pred soočenjem: Ocvirk za nov mandat, Žibertu uspelo nemogoče.

Predvolilna soočenja na ePosavje TV

Lokalne volitve 2022 v Posavju. Tri občine, enajst kandidatov, tri soočenja. Na televizijskem programu ePosavje TV, ki ga lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih v našem okolju - Telemach, T2, Telekom, A1 in Omrežje - pripravljamo predvolilna soočenja posavskih kandidatov za župana.

SEVNICA

  • v četrtek, 10. november 2022, 19:00

KRŠKO

  • v četrtek, 17. november 2022, 19:00

BREŽICE

  • v petek, 18. november 2022, 19:00

IZ MINUTE V MINUTO:

(19:36) Kaj sta povedala v zaključnem nagovoru?

Ocvirk: "Odgovornost, delovnost, ambicioznost"

"Odgovornost, delovnost, ambicioznost so vrline, ki jih želim udejaniti v prihajajočem štiriletnem mandatu. Veliko je ambiciozno in dobro pripravljenih projektov," je v svojem zaključnem nagovoru volilcem med drugim povedal Srečko Ocvirk. 

Žibert: "Bodite del tega uspeha"

Aleš Žibert je ob koncu soočenja povedal, "da je 20. novembra je čas za spremembo, čas za novo energijo. Potrebno bo trdo delo, ne bojite se dajati predlogov, kritik. To je vse pozitivno, potrebno jim je prisluhniti in bodite del tega uspeha."

(19:25) "Za novo kulturno dvorano bo potrebno pridobiti prostor"

Ocvirk pravi, da bo potrebno za novo kulturno dvorano pridobiti prostor. "Gre za nov center mesta, kjer se bodo združile številne aktivnosti. V prihajajočem mandatu bo potrebno pripraviti izhodišča. Zagotovo pa v prihajajočem mandatu ne bo realiziran. To bi bilo možno, če bi bila zagotovljena državna ali evropska sredstva," dodaja.

(19:14) Katera je prva stvar, ki bi se je kot novi župan lotil Aleš Žibert?

"Moja prioriteta je stanovanjska problematika pri mladih in vseh generacijah. Ključno je, da se mladi osamosvojijo in odrasli pridejo do svoje nepremičnine. Opremljanje komunalne infrastrukture, zagotavljanje gradbenih parcel, pogoji za gradnjo večstanovanjskih objektov v večjih krajih. Stremeti moramo k temu, da bomo enakomerno razvijali večje kraje in podeželje," izpostavlja Žibert. In dodaja, da bo potrebno izboljšati črpanje evropskih sredstev.

(19:13) Katera je prva stvar, ki bi se je kot novi župan lotil Srečko Ocvirk?

Ocvirk na vprašanje, katera bi bila prva stvar, ki bi se jo kot novi župan, izpostavlja nadaljevanje razvoja občine Sevnica. "Razvoj je kontinuiran, v občini Sevnica je odprtih veliko pomembnih projektov. Dve šoli sta v gradnji, te dve šoli zelo veliko pomenijo. Šola na Blanci in OŠ Ana Gale. Šola v Krmelju je v fazi projektiranja. Poleg šolstva je veliko aktivnosti na cestni mreži," še dodaja.

(18:52) Soočenje županskih kandidatov

Katere problematike se bosta kandidata za župana v primeru izvolitve lotila najprej? Kako ocenjujeta stanje v gospodarstvu v občini in kako bi lahko izboljšali cestno omrežje in dostopnost do avtocest(e)? To in še več bomo vprašali Srečka Ocvirka in Aleša Žiberta. V živo. Že čez nekaj minut.

(18:50) Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

sevnica
volitve
politika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja