Skip to main content
V Posavju 6.1° C Ponedeljek, 5. december 2022
05.09.2022
22:21
Aleš Žibert, Sevnica
Foto: ePosavje.com
V ponedeljek je svojo kandidaturo za župana občine Sevnica napovedal 34-letni Aleš Žibert iz Sevnice.

Aleš Žibert kandidat za župana občine Sevnica

SEVNICA Kot smo na naših straneh poročali sredi prejšnjega tedna, bosta na tokratnih volitvah (najmanj) dva kandidata, ki se bosta potegovala za glasove volilk in volilcev. Potem ko na volitvah 2018 dolgoletni župan Srečko Ocvirk ni imel protikandidata, je tokrat kandidaturo za župana napovedal Aleš Žibert.

Kdo je Aleš Žibert?

Aleš Žibert je 34-letni magister inženir gradbeništva in je direktor podjetja GeoDrill, deluje v gradbeništvu. "Moja ključna funkcija pa je ponosni mož in oče," dodaja.

"Napredek občine, razvojna naravnanost, povezovalnost"

"Za kandidaturo sem se odločil, ker želim aktivno prispevati k samemu razvoju občine, občine v kateri živim in sem si ustvaril družino. S svojim mladostniškim zagonom, svežo energijo in povezovalnostjo želim prispevati ključnim točkam. To so napredek občine, razvojna naravnanost in pa povezovalnost. Zato sem se tudi odločil, da aktivno stopim v to politično tekmo," je povedal ob predstavitvi kandidature 34-letni Aleš Žibert.

O begu možganov

Kandidat si želi, da bi gospodarstvo zadihalo s polnimi pljuči in da se razvija poljedelstvo ter preživi. "Želim, da mladi dobijo priložnost, da ostanejo tu, da preprečimo ta »beg možganov«, In pa, da bodo starejši začutili, da so zaželeni v družbi in pa da bodo dočakali lepo starost. To so predvsem ključni razlogi. Glede samega programa, bomo programska izhodišča predstavili kasneje pa tekom volilne kampanije. Zato v tem trenutku, ne bi izpostavljal direktnih točk," dodaja Žibert.

Kandidiral bo kot neodvisni kandidat

Žibert bo kandidiral kot neodvisni kandidat, nadeja si široke podpore političnih strank, društev, interesnih dejavnosti in posameznikov. "Sam osebno bom kandidiral s podporo volivcev in zbiranjem glasov, kot pa sem že povedal računam na široko podporo. Nisem član nobene politične stranke, tako da kandidiram neodvisno," dodaja.

Želi si povezovalnosti, svoje liste za občinski svet ne bo imel.

O kandidaturi za člana občinskega sveta ne razmišlja, prav tako na volitvah ne bo sodeloval s svojo listo. Kot pravi, je v trenutnem političnem prostoru v Občini Sevnica dovolj idej, sposobnih ljudi, strank in tudi list, katere je potrebno samo povezati, da lahko skupaj ustvarimo boljši jutri.

sevnica
politika
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja