Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
04.11.2022
12:39
Kandidature v Krškem
Grafika: ePosavje.com
Čez dobre tri tedne bomo v Sloveniji volili nove župane in predstavnike občinskih svetov ter predstavnike svetov krajevnih skupnosti. V Posavju je največ kandidatov za župana v Mestni občini Krško.

Po dobrem desetletju županovanja

KRŠKO Pred letošnjimi lokalnimi volitvami je v Posavju gotovo le eno - na čelu Mestne občine Krško ne bo več dosedanji (in dolgoletni) župan Miran Stanko. Po dobrem desetletju županovanja se za novo kandidaturo ni več odločil, ob skorajšnjem zaključku mandata pa smo se pogovarjali o županovanju, sodelovanju z državo in občino, pa o projektih v občini in regiji in še čem. Pogovor si boste lahko v torek zvečer pogledali na naši televiziji ePosavje TV, na istoimenskem Youtube kanalu in na spletni strani, ki jo ravnokar prebirate.

"Veliko število kandidatov je bilo za pričakovati"

Za njegovega naslednika se v Krškem poteguje šest kandidatov, žreb je že določil tudi njihove številke na glasovnicah v prvem krogu županskih volitev 23. novembra. Pod številko 1 je Iztok Starc, številko 2 ima Janja Starc, sledijo Jože Olovec, Aleš Zorko, Janez Kerin in Dušan Šiško.

Daljši pogovor s krškim županom si boste lahko pogledali v torkovi oddaji Posavski tednik na ePosavje TV.

Oddaja Posavski tednik je na ePosavje TV na sporedu vsak torek ob 20. uri.

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

  • Telemach - programsko mesto 735
  • T2 - programsko mesto 311
  • Telekom - 676 ·
  • A1 - Kombo in starejši paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
  • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145

"Če obstoječi župan ne naredi nekih velikih napak, ima veliko možnost za izvolitev. "

Na naše vprašanje, ali dosedanjega krškega župana preseneča takšen odziv kandidatov, Stanko odgovarja, da niti ne. "To je bilo za pričakovati. Kadar nekdo brani pozicijo župana, je v bistveno boljšem položaju, saj je znana osebnost in ima namenjenega tudi več medijskega prostora," pravi Stanko. Kot nadaljuje, ljudje hote ali nehote, tega človeka presojajo skozi dejanja in vse, kar se je dogajalo v preteklosti. "Če obstoječi župan ne naredi nekih velikih napak, ima veliko možnost za izvolitev. Če pa tega kandidata z neko prednostjo, če rečem, ni več, potem pa je seveda priložnost za mnoge druge in zato me ne preseneča, da se jih je odločilo kar šest," dodaja.

Nasvet za naslednika? "Ozirajte se naprej, ne nazaj."

In kakšen nasvet ima za njegovega naslednika, oz. naslednico? "Jaz bi svetoval, da je predvsem dovolj odprt za ideje. Ne glede na to, da se morda širi med ljudmi - nekateri govorijo o tem, da je dovolj te politike, eno in drugo. Če gledate tudi po drugih občinah, vsepovsod si želijo spremembe. Pa vendar, mislim, da je bilo res narejeno veliko dobrega in da so to čvrsti, dobri temelji za naprej in da je potrebno iz tega nadaljevati in graditi. Nasvet, ki bi ga dal: Ozirajte se naprej, ne nazaj. S tem, ko ti poskušaš dokazati nekaj, da je bilo v preteklosti narobe, nisi naredil nič za prihodnost in je potrebno gledati za naprej in iskati rešitve za nove izzive."

krško
volitve
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja