Skip to main content
Torek, 26. september 2023
21.10.2022
19:56
Dušan Šiško, predstavitev kandidature
Foto: ePosavje.com
Kandidat za župana Mestne občine Krško Dušan Šiško je danes na Senovem predstavil svojo kandidaturo in kandidate Neodvisne liste Dušana Šiška, ki nastopajo z geslom Energično za Krško.

Dušan Šiško predstavil kandidaturo za župana in kandidate liste za člane občinskega sveta

SENOVO Poudarki so predvsem na gospodarstvu, energetiki in ostalih programih, ki so že v Krškem, ampak jih je treba "energično spodbuditi", je 52-letni diplomirani inženir logistike Dušan Šiško skladno z geslom Energično za Krško na kratko povzel točke tako svojega kot programa svoje neodvisne liste za člane občinskega sveta Mestne občine Krško. Kot je dejal v izjavi za medije, bo program podrobneje predstavil na naslednji novinarski konferenci.

Katere so prednostne naloge?

Kljub temu je pripomnil, da je "denarja v Mestni občini Krško kar veliko, le bolj pametno ga bo treba porazdeliti ter izkoristiti in narediti še kaj več. Mislim, da je v občini treba nadaljevati že začete projekte in jih tudi dokončati." A to ne bo lahko, glede na petdeset- in več odstotne podražitve materiala v gradbeništvu, je dodal. Zavzemal bi se tudi za obnovo stavbe nekdanje policijske uprave v Krškem, ki je zastala. Med prednostnimi projekti je izpostavil še obnovo ceste na Zdole ter ceste med Podbočjem in Kostanjevico na Krki. Dušan Šiško je kandidaturo za župana sicer javno napovedal že 24. maja letos.

Zakaj se je odločil za kandidaturo?

Odločitvi, da kandidira za župana Mestne občine Krško, so med drugim botrovale dosedanje izkušnje v politiki, tako na državni kot lokalni ravni. Šiško je bil namreč v prejšnjem mandatu poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije in bil vrsto let, z vmesnimi prekinitvami, član krškega občinskega sveta. "Odprt sem za vse ljudi, rad se pogovarjam, nimam težav ne z ’levimi’ ne z ’desnimi’. Tako kot sem že poudaril, če bi bil zaprt, ne bi dosegel, kar sem dosegel, to je status mestne občine Krško."

Pričakujejo med pet in sedem mest 

Dušan Šiško kandidira kot kandidat Neodvisne liste Dušana Šiška z geslom Energično za mestno občino Krško. "Lista je popolnjena. Oddali smo jo v petek in iz tega nismo delali nekega pompa, saj smo ocenili, da bomo kandidate lahko predstavili na novinarski konferenci." Šiško pričakuje, da bodo v novi sestavi občinskega sveta Mestne občine Krško zasedli med pet in sedem mest. "Ne bo pa nobene katastrofe. Volitve so volitve in ljudje se bodo odločili. Če bodo prepoznali, da smo ’ta pravi’ ljudje na listi, bomo dobili več svetinkov. Smo neodvisna lista, ker želimo delati tako z ’levimi’ kot z ’desnimi’."

Kdo vse bo kandidiral na listi?

Listo za člane Občinskega sveta Mestne občine Krško sestavljajo kandidati različnih profilov, je izpostavil na predstavitvi. V 1. volilni enoti, kamor spadata Senovo in Koprivnica, bodo kandidirali Miha Senica, Bojana Grilc, Tomaž Miklavčič, Vladka Simončič in Mitja Omerzel, v 2. volilni enoti, ki zajema Brestanico Zdole, Dolenjo vas, Spodnji Stari Grad-Spodnjo Libno, kandidirajo Ivan Širola, Mirjana Stergar, Matija Požek, Vida Ban in Tomaž Kodrič, nosilec liste v 3. volilni enoti, kamor sodita Krško in Gora, je Dušan Šiško, kandidirajo pa tudi Irena Virant, Jože Kodela, Andreja Turk, Bojan Naraglav, Leona Gošek, Grega Zagorc, Milena Znoj in Jože Žičkar. V 4. volilni enoti, ki pokriva naselja Leskovec pri Krškem, Veliki Trn in Drnovo, so na listi Anže Urbanč, Anja Simič, Jože Kapler, Viktorija Hruševar in Andrej Podlesnik, v 5. volilni enoti, torej na Raki, v Velikem Podlogu in Podbočju, kandidirajo Damjan Reberšek, Brigita Zorko, Damjan Božič, Petra Kuntarič in Silvo Fišter.

Kateri kandidat predstavlja največjo konkurenco?

Za funkcijo župana Mestne občine Krško se poteguje šest kandidatov. Na vprašanje, kateri mu predstavlja največjo konkurenco, Dušan Šiško odgovarja, da nikogar ne podcenjuje, saj imajo vsi enako izhodišče. "Ne morem določiti, ali bo to Janja Starc, Iztok Starc, Janez Kerin, Jože Olovec ali Aleš Zorko. Ankete se izvajajo, ampak prava anketa bo na dan volitev, to je 20. novembra," je sklenil.

volitve
krško
dušan šiško
politika

Pridružite se nam

Poglejte tudi