Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
07.10.2022
16:55
Aleš Zorko, kandidatura za župana Mestne občine Krško
Foto: ePosavje.com
V četrtek se je kot kandidat za župana Mestne občine Krško s podporo Gibanja Svobode in Socialnih demokratov (SD) predstavil Aleš Zorko.

Aleš Zorko kandidat za župana Mestne občine Krško

KRŠKO Aleš Zorko bo na novembrskih lokalnih volitvah kandidiral za župana Mestne občine Krško kot kandidat Gibanja Svoboda in Socialnih demokratov. Za kandidaturo se je odločil, "ker je čas, da v Mestno občino Krško pride nova energija, nova vizija, mlajša generacija."

"Program je zaenkrat še živa stvar"

Na vprašanje o točkah njegovega programa pravi, da je ta zaenkrat še živa stvar. "Hodimo okoli krajevnih skupnosti in ljudi. Ena od prioritet bo zagotovo urbanizem, racionalna uporaba javnih sredstev in ustvarjanje prostora, okolja, kjer bodo mladi ljudje lahko živeli, ustvarjali družine in se zaposlili, starejši pa bodo nagrajeni za uspešno delo v preteklosti," dodaja. O konkretnih rešitvah pravi, "da je to še čisto živa zadeva. Sem nov na politični sceni, kaj konkretno danes ne, bo pa še čas."

Kdo je Aleš Zorko?

Krčan, s partnerko in dvema sinovoma živi na Vidmu. Star je 49 let, po poklicu ekonomist in zaposlen kot vodja poslovne enote banke. "Več ali manj celo kariero sem v bančništvu. Čeprav je pa res, da sem pripravništvo začel na Upravni enoti in poznam javno upravo," je še povedal. Med hobiji je izpostavil kolesarstvo. "Mulci mi dosti časa vzamejo. Do zdaj sem imel relativno umirjeno življenje," dodaja.

V Krškem šest kandidatov za župana

Novembrske volitve v Krškem bodo prinesle novega župana, dosedanji župan Miran Stanko ne bo več kandidiral. Poleg Zorka so kandidaturo napovedali Iztok Starc, Janez Kerin, Dušan Šiško, Janja Starc in Jože Olovec. In na vprašanje, ali bo odločal drugi krog, odgovarja, "da računamo na vse.

Urbanizem

Zorko med kritiko aktualni oblasti pravi, da bi bila ta usmerjena na urbanizem. In na tem naj bi bilo tudi največ poudarka. "Tu mislim na umeščanje velikih objektov, povezanega s cestami, šolstva, izobraževanja, stanovanj, vsega tega. Zdi se mi, da bi se bilo potrebno malo bolj strukturirano teh stvari lotiti. Kolikor vidim, imamo veliko vsega, malo razmetamo. Tukaj bo tisti glavni poudarek."

JEK2? "Absolutno ja"

Zorko o izgradnji drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško pravi, da absolutno ja. "Tukaj bo zelo pomembno, ker bo veliko sodelovanja z vlado in zato sem se odločil, da grem v Gibanje Svoboda. Danes imamo tu tudi gospoda Rožmana. Mogoče bo še on kaj povedal, vesel sem, da se je oglasil kljub temu, da imajo polne roke dela. Jedrska energija je zanesljiv, konsistenten vir energije in absolutno ja, pod določenimi pogoji."

Pokrajine?

Ko gre za pokrajine, bi Posavje moralo postati samostojna pokrajina, Krško kot mestna občina pa si center pokrajine tudi zaslužimo, dodaja Zorko. 

volitve
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja