Skip to main content
V Posavju 20.1° C Sobota, 27. 2024
15.03.2023
14:19
Učenci Glasbene šole Brežice na Temsig 2023
Foto: Glasbena šola Brežice
V glasbenih šolah okolice Ljubljane in Zasavja ter Akademija za glasbo v Ljubljani je med 27. februarjem in 15. marcem 2023 potekalo 52. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije.

Učenci Glasbene šole Brežice odlični na državnem tekmovanju Temsig 2023

BREŽICE Val Vučajnk je na harmoniki v 1b kategoriji pod mentorstvom Uroša Polanca, prof. prejel zlato plaketo (95 točk). Prav tako na harmoniki je Lara Mladkovič osvojila srebrno plaketo (93,67 točk). Njen mentor je Niko Ogorevc, prof. Tekmovanje za harmonikarje je potekalo v Glasbeni šoli Kamnik.

Tekmovanje v disciplini trobenta je potekalo v Glasbeni šoli Cerknica. Tekmovala sta dva učenca Glasbene šole Brežice. Aljaž Vučajnk je v 1b kategoriji pod mentorstvom Mirana Petelinca, prof. osvojil bronasto plaketo (88,67 točk). Enako število točk in bronasto plaketo je v 1a kategoriji osvojila Pia Škaler. Njen mentor je Toni Škaler, prof.

Fotogalerija (Foto: Glasbena šola Brežice):

V disciplini tamburice so v 1a kategoriji pod mentorstvom Anamarije Šimičić, prof. tekmovali trije učenci GŠ Brežice in dosegli sledeče rezultate: Daniel Rožman je osvojil zlato plaketo in 1. nagrado (96,33 točk) ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, Nino Martinovič je osvojil srebrno plaketo (91,33 točk), Patrik Strniša pa bronasto plaketo (89,33 točk). Tekmovanje je potekalo v Glasbeni šoli Litija-Šmartno. Vsi učenci so nastopili ob klavirski spremljavi Pierine Cavaliere Mršić, prof.

V Glasbeni šoli Vrhnika je potekalo tekmovanje v disciplini klavirski duo. Učenca Julija Ferenčak in Miha Knez sta v 1a kategoriji pod mentorstvom Darije Stanović, prof. osvojila zlato plaketo (96,33 točk).

Glasbena šola Brežice

glasbena šola brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja