Skip to main content
V Posavju 3.5° C Nedelja, 28. 2024
04.12.2023
07:44
Na nedeljskem prvenstvu v Kamnuku je član Fight Cluba Shony Aleks Vaš z impresivno predstavo premagal Tijana Gecija, osvojil svojo četrto zmago in potrdil svoj boksarski talent.

Zmaga Aleksa Vaša

V nedeljo, 3. decembra 2023, se je v Kamniku odvijal zadnji, 6. krog slovenske boksarske lige pod imenom "Pokal Kamnika". Odvijal se je pod okriljem organizacije Boksarske zveze Slovenije in tehničnega organizatorja Boks kluba Hayat, na njem pa so se zbrali, doslej rekordni 104 boksarji. Med 52 dvoboji nedeljskega popoldneva, je zaradi poškodb in bolezni na ligi tokrat nastopil le en naš član Aleks Vaš, ki je zabeležil svojo 4. boksarsko zmago.

Njegov nasprotnik Tijan Geci, član Kluba borilnih veščin Domžale, tokrat ni bil kos našemu razpoloženemu borcu, ki je dvoboj končal predčasno, s sodniško prekinitvjo v 2. rundi. Aleks je nastopil odločno in agresivno in že v prvi rundi z močnim zadnjim direktom nasprotnika poslal na štetje. V drugi rundi je nadaljeval še agresivneje in nasprotnika napadel s serijsko kombinacijo, po drugem štetju pa je sledil še močan desni kroše. Po IBA pravilih dve štetji v rundi ali tretje štetje v borbi avtomatsko prekine dvoboj in Aleks je zasluženo slavil.

Fotogalerija (Foto: Fight Club Shony):

V letu 2023 je Aleks zmagal na obeh krogih boks lige, na katerih je nastopil, aprila je osvojil naslov državnega prvaka v Mariboru, avgusta pa je zasedel 13. mesto na evropskem prvenstvu mlajših kadetov. Registrirali smo ga tudi v hrvaško boksarsko ligo, v kateri bo zaradi pridobivanja izkušenj, začel nastopati v letu 2024, izjemno pa nas veseli tudi množičen boksarski podmladek kluba, ki obeta izgradnjo mnogih odličnih posavskih boksarjev.

Prihajajoča vikenda nas čakata še dve tekmi za taekwondoiste. Na Adidas Maksimir Kupu v Zagrebu bomo nastopili v soboto, 9. decembra 2023, teden za tem pa se bodo na Jastreb Kupu v Samoboru na Hrvaškem, na svojem prvem tekmovanju, poleg izkušenejših, preizkusili tudi naši novi najmlajši taekwondoisti. Koledarsko leto bomo sklenili z izpiti za pasove in boksarske stopnje, ki bodo v klubu potekali med 18. in 21. decembrom 2023.

Športni pozdrav,
Fight Club Shony

fight club shony
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja