Skip to main content
V Posavju 15.6° C Sobota, 4. julij 2020
31.05.2019
14:40
Foto: G. Keller
Nekaj dni smo se razvajali z Oplovo admiralsko limuzino. Od Avtohiše Adria smo na test dobili Insignio 2.0 CDTI Avtomatik z opremo Innovation kateri so dodali še nekaj uporabnih paketov.

BREŽICE Opel je imel kar zahtevno delo, da je opazno presegel svojo prejšnjo Insignio, ki je bila v svojem času zelo uspešen model. Želeli so se tudi bolj približati vozilom premijskega razreda. Nova Insignia je daljša 5,5 cm in malenkost širša. Zelo pa jim je uspelo povečati medosno dolžino za kar 9,2 cm(2829 cm). Kar se pozna v notranjosti in voznih lastnostih. Kljub povečanju pa je izgubila 175 kg. Limuzinska linija se kupejevsko zaključuje na zadku. Prednji del z masko naredita Insignio bolj agresivno. Avto je dolg 4897 cm, širok 1863 cm in visok 1455 cm ter ima v svojem razredu eden najnižjih količnikov zračnega upora (0,26). S tem je tudi med najbolj aerodinamičnimi avtomobili v segmentu. Za hitro in udobno premikanje sta skrbela 1956 kubični turbo dieselski štirivaljnik s 125kW(170 KM) ter novi osem(8) stopenjski samodejni menjalnik. Notranjost je lična in dodelana. Pripomočkov za varnost in udobno vožnjo ne manjka.

Fotogalerija:

Menim, da je Insignia dosegla Oplov cilj. V tej konfiguraciji je odličen poslovni avtomobil ali družinska prijateljica. Udobno in varno nas prepelje na dolge poti. Vsekakor priporočam samodejni menjalnik. Cena enakega vozila kot je testna, vas stane 29.000 eurov. S ceno se ni približala premijskemu razredu z ostalim pa jim uspešno diha za ovratnik. Naš celotni vtis in foto pogled si lahko ogledate na http://eposavje.si/test-opel-insignia.

Test: Toni Glušič
Foto: G. Keller

mobilnost
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja